Idei de city break | LYON

De ce merită vizitat?

Pentru că Lyon-ul medieval și cosmopolit are ceva de oferit pentru fiecare: restaurante de top, clădiri în stil renascentist, muzee, piațete cochete, ape, parcuri și pasaje secrete.

 

Undeva la jumătatea distanței dintre Paris și Marsilia, se află Lyon, un oraș francez superb în care sunt concentrate într-o măreață armonie arhitectura medievală cu cea contemporană, cultura și gastronomia de excepție.

Orașul e renumit pentru festivalurile pe care le găzduiește, Festivalul Luminilor, fiind cel mai popular. Nici muzeele nu lipsesc, de la cel de arte frumoase până la cel dedicat cinematografiei (frații Lumière, inventatorii acestei arte sunt strâns legați de Lyon), lista e lungă și diversă.

În plus, orașul e o veritabilă galerie de artă în aer liber, găzduind peste 150 de picturi murale. Frumusețea întregului oraș poate fi surprinsă de pe colinele Fourvière, cu emblematica sa basilică, și Croix Rousse.

Vechiul Lyon e exemplul perfect al arhitecturii istorice a orașului de-a lungul veacurilor. Fiind situat la confluența fluviului Rhône cu râul Saône, orașul numără peste 30 de poduri, adevărate spectacole de arhitectură și culoare, cel mai vechi fiind Guillotière. Cât despre gastronomie, Lyon e raiul pe pământ pentru gurmanzi.