#hailațară #Hosman #2 #județulSibiu

Hosman, Holzmengen, Holzmány sunt cele trei nume ale localității care, datorită peisajului desenat în  alea Hârtibaciului, rămâne adânc întipărită în memoria trecătorului. Este imaginea care caracterizează tot universul bisericilor fortificate din Sudul Transilvaniei.

Dar această regiune nu este caracterizată doar de biserici ce domină așezări răsfirate între colinele domoale ci și de oameni care animă aceste locuri. Comunități și oameni care contribuie într-un fel sau altul la modelarea localităților.

Astfel, ca să cunoști cu adevărat Hosmanul, trebuie să-i cunoști pe Gabi și Johan Cotaru, familia care a pus bazele Asociația Hosman Durabil și a reînviat și reinventat ”Moara Veche - Alte Mühle - Régi Malom - Old Mill <https://www.facebook.com/Moara.Veche.Hosman/>”. Din anul 2004 până în zilele noastre, Moara Veche s-a transformat într-un adevărat spațiu multifuncțional, muzeu, fierărie, atelier cu rol educativ și „cazanul” cu idei de revitalizare a meșteșugurilor zonei: www.moara-veche.ro

Astfel s-a născut și  roiectul „Din Hârtibaciu, cu drag” prin care sunt promovați producătorii locali și produsele acestora precum mierea, produsele conservate, împletituri, obiecte din ceramică, țesături, costume populare și bineînțeles pâine curată și produse de panificație de la Brutăria Luijza.

Aveți ocazia să-i cunoașteți la evenimentul care reunește gastronomia și meșteșugurile la „Flavours and Sounds of Transylvania - Hosman, Sibiu”, duminică, 15 septembrie de la ora 11:00. (eat-local.ro).

foto (c) Jeno Major

#sibiutourism