5 restaurante deschise în această vară

Dacă ești familiarizat cu tot ce mișcă prin oraș și le-ai încercat pe toate, e foarte probabil să cauți ceva nou, câteva locuri nou deschise în oraș. Pentru tine, dar și pentru toți cei care vor să fie la curent cu tot ce mișcă prin oraș, am făcut această scurtă listă, cu 5 localuri din oraș care și-au deschis porțile în această vară. 

Le Bab

Dacă numele îți sună familiar e pentru că există un Le Bab faimos în Soho, Londra. Cel din UK are în meniu chebap făcut de un chef cu trei steluțe Michelin. Cel din România este o replică, un fel de franciză, care încearcă să se apropie cât mai mult de calitatea garantată de fratele mai mare din Regat. Le Bab s-a deschis la începutul lui august în Centrul Vechi, pe Stavropoleos, lângă Caru’ cu Bere. Are un design ultra-minimalist și un meniu plin de bunătăți.

Adresă: Calea Victoriei 12A. Telefon: 0770.750.842

The Mark 

The Mark Restaurant & Pub se află la parterul unei noi clădiri de birouri de pe Calea Griviței: The Mark Business Center. Restaurantul arată foarte bine, e spațios și decorat cu mult bun gust și materiale de calitate. Dar, mai important, are și un meniu generos și plin de mâncăruri bune și pe toate gusturile. Chiar dacă este un restaurant mai corporatist, merită să treci pe aici pentru o masă bună. S-a deschis prin luna iunie. 

Adresă: Calea Griviței 84-98. Telefon: 0758.505.500

La Pescaderia

La Pescaderia este un nou local din lanțul Alioli, dar care este în primul rând magazin de pește și fructe de mare proaspete și apoi restaurant, pentru că peștele / fructele de mare pot fi pregătite chiar în fața ta (pentru o sumă fixă), după ce le-ai ales și cântărit. Practic, este unul dintre puținele locuri din București unde poți să mănânci pește și fructe de mare extrem de proaspete și de calitate. 

Adresă: Șos. București Nord 14. Telefon: 0770.770.710

Dragomir Niculescu

Numele localului se trage de la o băcănie renumită cu delicatese scumpe ce a existat în Bucureștiul anilor 1900. Locul arată foarte bine, cu vedere largă la bulevard și cu un meniu modest, dar făcut cu cap și care mizează pe calitate și pe noua bucătărie românească. Este cu siguranță unul dintre locurile în care merită să ajungi, mai ales că este ultra central și are o atmosferă foarte plăcută. 

Adresă: Calea Victoriei 68-70. Telefon: 0786.119.988

Costelăria 

Costelăria de la Palatul Bragadiru a mai deschis pe la începutul lui iunie un nou restaurant pe Barbu Văcărescu, la parterul unei clădiri de birouri. Spațiul este unul generos și bine amenajat și merită să treci pe aici atunci când ți se face poftă de o porție mare de coaste bune și la prețuri foarte decente. În rest nu te va da pe spate la alte capitole.  

Adresă: Bd. Barbu Văcărescu 42A. Telefon: 0314.055.100

Articol de Gruia Dragomir, Redactor ZN