Cunoaște noua generație de tineri creativi la DIPLOMA 2019

Ajuns la cea de-a șasea ediție, DIPLOMA este un festival național dedicat absolvenților de facultăți creativ-vocaționale, precum artele plastice, artele decorative, arhitectura și designul. Evenimentul reprezintă un context ideal pentru publicul larg de a descoperi cea mai tânără generație de artiști și creativi din România înainte ca aceștia să devină celebri. În plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piața de artă și cu mediul profesional la care aspiră.  

DIPLOMA 2019 se va desfășura în București, în intervalul 11-20 octombrie. Festivalul include o serie de expoziții, structurate pe mai multe domenii, precum Arhitectură, Arhitectură de Interior, Urbanism, Design Grafic, Design Industrial & Design de Obiect, Fashion, Pictură, Sculptură, Artă Murală, Arte Textile, Ceramică – Sticlă – Metal, Grafică și Foto-Video, reunite în clădirea monument istoric de pe Str. C.A. Rosetti nr. 3 (fostul Restaurant Cina). La acestea se adaugă o serie de conferințe dezvoltate alături de Universitatea de Arte București, Universitatea de Arthitectură și Urbanism Ion Mincu și Ordinul Arhitecților din România, dar și workshop-uri și petreceri menite să încurajeze dialogul multidisciplinar, dar și să apropie un public cât mai numeros de creațiile, lucrările și conceptele semnate de tinerii artiști. 

Ediția de anul acesta reunește proiectele de diplomă a peste 120 de tineri artiști din promoția 2019. Acestea au fost evaluate și selectate dintr-un total de peste 375 de lucrări înscrise de un board creativ format din peste 35 de profesioniști din industriile creative. Pe lângă proiectele de absolvire ale tinerilor artiști, festivalul va prezenta publicului larg trei expoziții capsulă dedicate aniversărilor a trei universități importante din țară: Universitatea de Vest Timișoara - Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Artă și Design din București și Universitatea de Arte și Design Cluj Napoca. Acestea sărbătoresc 75, 50 și respectiv 25 de ani de existență. Mai multe detalii despre festival se găsesc pe facebook.com/diplomafestival.