Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/09/2019
Arhiva Zile si Nopti

Re-GENERATOR

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Re-GENERATOR Share Re-GENERATOR


În perioada 24-28 septembrie 2019, Asociația Centrul Multimedia Teatru FiX organizează cea de-a doua ediție a proiectului Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative.  

Principiile de direcție care stau la baza micro-festivalului sunt: independent, experimental și performativ.  

Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative susține producția de noi conținuturi artistice și dezvoltarea publicului local, prin găzduirea, timp de 5 zile, în spațiul Teatru FiX, de spectacole independente, sesiuni performative de muzică experimentală, expoziții de artă vizuală. discuții cu publicul, workshopuri precum și a unei sesiuni de creație de 24 de ore.

Tema acestei ediții, Relate, chestionează legătura dintre noțiunile relație// corelație. Raportul creat între sensurile acestor termeni, atât cele din limba română cât și cele din limba engleză – a relata, a te raporta la, a relaționa cu, a corela, a avea o legătură interdependentă, etc – a ghidat selecția produselor artistice cu care vom relaționa (sau nu) între 24 și 28 septembrie.

????Artele Spectacolului:

〽️„PUTERE. Povești personale”, Asociatia Culturala Contrasens, Timișoara

〽️„Ultimul Ceai Dansant. Reuniune transdisciplinară”, Cristina David și Paul Dunca, București, producție Colectiv A Cluj

〽️„Singing Bodies’ Trilogy”, Indie Box, București

〽️„GLORIE”, REACTOR de creație și experiment, Cluj Napoca

????Experiment în Muzică

〽️„Live Electronic Music Performance”, Triste Ensemble, Budapesta

〽️„Think Twice: Listen!”, Dragos Margineanu, București

????Arte Vizuale

〽️„Rochiță (2018)”, Andreea Cioară, Iași

〽️„One-armed race against memory”, Malina Moncea, Iași

〽️„Relațiile dintre mecanismele psihicului în contextul artei generative”, Andrei Botnaru, Iași

Pe scurt, 4 spectacole din cele 3 arii performative (teatru, dans, performance), 3 expoziții de artă vizuală, 2 tipuri de experiențe muzicale, 2 workshopuri, 1 sesiune de creație de 24 de ore și mai ales întâlnirea dintre aproximativ 30 de artiști și creatori, timp de 5 zile.

Înscrierile la cele două workshopuri, cel de scriere creativă și cel de introducere în videomapping, Inter-personale, coordonat de Petro Ionescu, Cluj respectiv Virtual space vs. Real space in video mapping. de la narativ la abstract coordonat de Andrei Cozlac, Iași , cât și la sesiunea de creație, Teatru din nimic. Ghid multidisciplinar – bootcamp de teatru aplicat: de la chiuvetă până la catharsis, coordonat de Mihai Pintilei, membru fondator Teatru FiX,  se fac pe www.teatrufix.ro.

Conferința de presă va avea loc în prima zi a festivalului, pe data de 24 septembrie, de la ora 11:00 la spațiul tranzit.ro/iași, pe strada Lăpușneanu nr 7-9, urmând ca de la ora 17:00 să deschidem festivalul la Teatru FiX, pe strada Bucium nr. 34 (în incintă complex Moldomobila) cu vernisajul celor 3 lucrări din secțiune arte vizuale, spațiu unde vor avea loc și restul activităților din cadrul Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative.

La toate evenimentele intrarea este liberă, pe baza achiziționării unui bilet cu valoare 0, tot de pe site-ul Teatru FiX – www.teatrufix.ro

Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/regenerator.tf și pe www.teatrufix.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută