Idei de city break | LUMEA PIERDUTĂ

De ce merită vizitat?

Pentru că o lume tainică, ascunsă la o primă vedere, te așteaptă să o descoperi, cu porți de intrare în subteran, tuneluri, cascade și vegetație luxuriantă. Un colț de paradis!

 

Platoul Carstic Lumea Pierdută, numit așa datorită sălbăticiei sale din trecut, e locul ideal unde te poți retrage mai aproape de natură și îți poți aduna gândurile timp de câteva zile. Situat în Parcul Natural Apuseni, aproape de granița care desparte județul Bihor de Alba, platoul ascunde o întreagă rețea de galerii active, cu o lungime de aproape 2.500 de metri.

Această rețea subterană e trădată de câteva porți de intrare mascate de vegetație, caracterizate prin avene unice și spectaculoase: Avenul Negru - cu o lungime de 108 m și cu un aspect de pâlnie uriașă, Avenul Gemănata - cu o adâncime de 100 m și care are deasupra intrării un pod natural care-l desparte în două cavități, Avenul Acoperit și Avenul Pionierilor.

În apropiere mai merită vizitate: peștera de la Căput, Cetățile Ponorului, Cheile Galbenei, cascada Evantai și Poiana Florilor. Platoul Lumea Pierdută nu-și trădează nici în prezent denumirea, părând un tărâm magic rupt dintr-un alt univers, așa că merită să-l explorezi în întregime.