DANS

”Amurg” și ”45”, la Sala Thalia

Cea de-a XII-a stagiune a Teatrului de Balet din Sibiu se va deschide la începutul lunii octombrie cu două premiere de dans contemporan: ”Amurg”, cu balerinii sibieni în colaborare cu coregrafa Sandra Mavhima din București și „45”, în colaborare cu Teatrul de Dans din Poznan, Polonia. În plus, Teatrul de Dans polonez va prezenta un spectacol din propriul repertoriu: ”Recolta”. Iubitorii dansului se vor bucura de o serie de spectacole noi cu mesaje puternice și coregrafii dinamice.

CÂND: 1-2 octombrie, ora 19

 

FILM

MO, avanpremieră în prezența echipei

”MO”, debutul în lungmetraj al lui Radu Dragomir, spune povestea a două prietene care sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neașteptat. Filmul îi are în distribuție pe Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz și Mădălina Craiu. Proiecția va avea loc la Sala Mică a Centrului Cultural ”Ion Besoiu”, în prezența lui Radu Dragomir și a Danei Rogoz. ”Mai mult decât un joc de-a șoarecele și pisica!”

CÂND: 9 octombrie, ora 20:45

 

CONCERT

Alexandru Andrieș, la TNRS

Concertul de la naționalul sibian face parte din turneul ”Andrieș - iese la pensie”. Reputatul muzician e fără discuție cel mai creativ artist al ultimilor decenii, în care a susținut peste 3.000 de concerte și a lansat peste 80 de materiale discografice. Muzician, arhitect, poet, artist plastic, simbol al unei generații și mentor al următoarelor generații, Andrieș e un artist unic, iar întâlnirile cu el devin memorabile. Publicul e așteptat cu multe cântece vechi și noi, dar și cu invitați surpriză.

CÂND: 8 octombrie, ora 20

 

EXPOZIȚIE

Waves of the Sublime, la Brukenthal

Artistul sibian Alexandru Cînean propune o expoziție de pictură inspirată de observarea a șase specii de papagali, în cadrul unor studii întreprinse de acesta la crescătorii specializate din Belgia și Franța.  Artistul dovedește o deosebită fidelitate în redarea detaliilor anatomice și a mișcării acestori păsări exotice. Fondul alb al pânzelor pune în evidență eleganța contururilor și accentuează frumusețea și bogăția cromatică a penajului, fără a distorsiona atenția privitorului.

CÂND: de miercuri până duminică