PE GUSTUL NOSTRU |Shift – street food mexican adaptat pentru corporatistul bucureștean

 

 

 

Chupacabra e o combinație de street food sud-american adaptată pentru cuptor: nachos, brânză, carne tocată, fasole roșie, iaurt, roșii, peperoncino pe care eu am descoperit-o inițil, cu mare încântare, la Alt Shift.
Dish-ul asta hot and spicy – la 39 de lei – e ideală pentru un prânz consistent în doi, când simți nevoia să-ți condimentezi papilele gustative. Eu cer, de obicei, extra peperoncino.

Într-o seară rece de septembrie am mers la Shift – unde bucătăria este aceeași ca la Alt-Shiftul de deasupra Controlului. Pardon de digresiune - în anii în care n-am mai trecut eu pe la Shift, clientela s-a cam schimbat. Hipsterii au cam dispărut, au rămas puțini publicitari dar a apărut o nouă generație de consum: și înăuntru și afară era plin de puști care ori sunt antrepenori din generația Z, ori vin cu banii de buzunarul parinților.
Bun. Revenind la Shift pentru chupacabra. M-am așezat la o masă înăuntru, între puștii de care ziceam mai sus, o masă de – probabil – avocați pledanți și vreo două cupluri aflate - așa păreau - la primele date-uri.

Acuma naiba știe, ori memoria începe să mă lase, ori eram prea înfometat și năzuros în respectiva seară, ori bucătarul avea o zi proastă… cert e că mi s-a părut că n-a fost chiar Chupacabra de care m-am îndrăgostit la prima vedere și degustare la Alt Shift.
Asta de acum era prea uleioasă, ținută puțin cam mult la cuptor, astfel că bucățile de nachos deveniseră mămăligă, brânza se făcuse cam scrum, iar carnea băltea în ulei. E totuși street food și, deși lângă tava fiebinte vine furculița recomandată în acest caz, street food-ul ar trebui să poată fi mâncat cu mâna. Nu și în acest caz când nachos-ul devenise mămăligă, ziceam. Mă rog, era aglomerație, cum e mereu la Shift, și poate am nimerit eu un moment cu karma nasoală.

Cert e că, răsfoind meniul, mi-am adus aminte de plăcerile mele mai mult sau mai puțin vinovate de la Shift & Alt Shift: Costele de porc la grătar – 35 de lei, șnițelul de vițel Shift – 34 de lei sau – pentru vegetarianul din mine care iese rar la suprafață - tagliatellele primavera – 31 de lei. V-aș mai recomanda, în cazul în care ieșiți la un date în care chiar vreți să impresionați și numai în zile de salariu – mușchi de vită cu piure de trufe: 68 de lei.

Shift

Adresa: Strada General Eremia Grigorescu, nr. 17

Rezervări:  0727 316 245

Articol semnat de George Mihalcea