București pe gratis: evenimente gratuite 4-10 octombrie 2019

O nouă serie de evenimente free vine în ajutorul celor care vor să se distreze în București.

1. Artă feminină la Palatele Brâncoveneşti 

3 expoziţii de artă au vernisajul pe 5 octombrie în complexul monumental de la Mogoşoaia şi vor putea fi vizitate în mod gratuit până la finele lunii. La parterul Palatului Brâncovenesc, expoziţia colectivă “Puterea persistenţei” (Victoria Zidaru, Mirela Anura, Claudia von Koolwijk şi Corina Gertz), interoghează creaţia feminină din prisma unei manualităţi îndelung exersate având ca scop în sine frumuseţea unui obiect şi nu dimensiunea sa utilitară, privilegiată de creaţia masculină. În Galeria Foişor se deschide “Gloria dintre patru pereţi”, expoziţia poetei şi plasticienei Floarea Ţuţuianu despre care Magda Cârneci scria că “are tăria să rămână fidelă ideilor de frumuseţe, armonie şi perfecţiune”, iar în Cuhnie ni se propune “Elevatio”, al cărei autoare, Elena Scutaru, volatilizează sculptura, înlocuindu-i masivitatea de bronz sau piatră cu fluiditatea dată de materialele sintetice contemporane.

2. EXPOZIŢIE: “Celălalt corp/The Other Body” 

Vineri 4 octombrie, de la ora 19:00, la Galeria Mobius, are loc vernisajul expoziţiei artistei austriece Tina Lechner, o stea în puternică ascensiune pe scena artei contemporane europene, pentru care fotografia clasică reprezintă un instrument al creaţiei de concepte vizuale noi, prin asocierea corpului uman cu costume-obiecte confecţionate chiar de artistă. Program vizitare: 12:00-20:00 (marţi-sambătă), pană pe 4 noiembrie.

3. CARTE: Mihail Şişkin @ Ateneul Român  

Pe 8 octombrie, de la ora 18:00, sunteţi invitaţi în Sala Mare a Ateneului pentru o întâlnire cu popularul scriitor Mihail Şişkin, unul dintre cei mai probabili candidaţi ai literaturii ruse contemporane pentru premiul Nobel, autorul “Scrisorar”-ului şi al următoarelor 3 volume publicate la noi de către editura Curtea Veche: “Părul Venerei”, “Luarea Ismailului” şi “Paltonul cu gaică”. Accesul în sală se face până la 17:45.

4. FESTIVAL: Body Mind Spirit Expo

Între 4 și 6 octombrie, la Sala Palatului se desfăşoară a 26-a ediţie a celui mai atractiv eveniment de dezvoltare personală din România, o combinaţie de momente artistice/demonstraţii, conferinţe şi oferte de produse/servicii destinate prospectării, explorării şi creşterii personale, prezentate de expozanţi în cadrul spaţiului special amenajat. Program: 12:00-20:00 (vineri), 10:00-20:00 (sâmbătă), 10:00-18:00 (duminică).