Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

Povestite în Brașov | Zile și Nopți, de 19 ani platforma de timp liber din țară

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Povestite în Brașov | Zile și Nopți, de 19 ani platforma de timp liber din țară Share Povestite în Brașov | Zile și Nopți, de 19 ani platforma de timp liber din țară


Pe 4 octombrie 2000 a apărut primul număr al revistei Zile și Nopți. De fapt, acesta s-a numit 7 Zile și Nopți, iar pe coperta revistei era Berarul, renumitul festival de bere de la Brașov. În prezent, după 19 ani, Zile și Nopți este o platformă de timp liber, care cuprinde revista ce se distribuie gratuit în 9 orașe din țară și site-ul www.zilesinopti.ro., care este singurul astfel de site din România, fiind structurat pe mai multe categorii: programe (cinema, concerte, teatru), liste complete de restaurante, cluburi, puburi și știri de timp liber.

Acum 19 ani, proaspăt absolvenți de științe economice, Marian Gîlea și Aurel Martinescu (Rică), colegi de bancă atât la școală cât și de liceul de mate-fizică din Hațeg (Hunedoara), se hotărăsc să pornească o afacere, și anume o revistă de timp liber, cu distribuție gratuită în barurile și restaurantele din Brașov. Începutul a fost greu, dar în scurt timp afacerea a devenit de succes. În „vremurile bune”, în perioada 2007-2009, Zile și Nopți era prezentă în 21 de orașe din România, aceasta generând venituri de peste 2 milioane euro. Criza economică a lovit destul de puternic afacerea, dar, începând cu anul 2013, piața s-a stabilizat, iar mixul dintre print și online a făcut ca produsul să se maturizeze și să crească de la an la an.

Un site nou despre experiențe urbane

În momentul de față, există 9 astfel de reviste în toață țara, 5 dintre ele fiind în sistem de franciză. „Revistele din Brașov, București, Iași și Cluj sunt ale noastre, iar cele din Pitești, Sibiu, Oradea, Timișoara și Bistrița sunt în franciză. Vrem ca la a 20-a aniversare să facem câteva schimbări majore. Dorim să venim în întâmpinarea cititorilor cu un nou site, mult mai dinamic, despre experiențe urbane, iar revista va fi transformată într-una premium, dar tot cu distribuție gratuită”, spune Marian Gîlea, fondatorul Zile și Nopți.

O revistă premium de pop culture

Informațiile regăsite în revistă vor fi originale, bazate pe experiențele redactorilor. „Pop culture se regăsește peste tot în ziua de astăzi, formând practic o colecție de păreri, idei, atitudini, perspective, chiar și imagini, care sunt preferate de majoritatea populației. În ceea ce privește timpul liber, putem afirma că pop culture apare în categorii precum știri, filme, muzică, sport, fashion sau tehnologie”, susține Marian.

In print we trust!

„Printul are un mare avantaj. Este un suport mult mai de încredere decât ceea ce oferă mediul online. În print nu există fake-news. Dar, ca să ai succes în print, trebuie să îndeplinești concomitent mai multe criterii: conținutul trebuie să fie unic, ce găsești în print nu trebuie să găsești în online; grafica trebuie să fie modernă, atractivă; hârtia să fie de calitate, iar distribuția este cheia întregii afaceri”, afirmă Rică.

„Credem în nișa de timp liber”

„Noi credem că printul de calitate se reîntoarce exact cum în muzică a revenit vinilul. Însă ne dezvoltăm și în online, iar pe lângă programele și articolele despre timpul liber prezentate pe site vrem să creăm și interacțiunea cu cititorii. Ne dorim să existe mai multe opțiuni pentru aceștia. Și aici mă gândesc la posibilitatea de a cumpăre bilete online la numeroase evenimente din oraș sau vouchere de reducere la diverse restaurante sau puburi”, afirmă Rică.

Din pasiunea lor pentru această nișă de timp liber, a apărut și Asociația Culturală Fanzin, având scopul de a contribui la dezvoltarea culturală a orașului de la poalele Tâmpei. În prezent, organizează 5 evenimente majore în Brașov: Love Story Festival, Săptămâna Comediei, Stand Up Fest, Dracula Film Festival și Brașov Jazz & Blues Festival.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută