Interviu cu Roland Torok: „M-au impresionat căldura și ospitalitatea cu care am fost primit”

După patru ani petrecuți la U BT Cluj Napoca, Roland Torok a bătut palma pentru următoarele două sezoane cu BC CSU Sibiu. La 28 de ani, Torok (2.03m, născut în Oradea) a reușit să cucerească alături de fosta formație un titlu național, trei Cupe și două Supercupe.

Torok este un pivot mobil care poate ajuta pe pozițiile 4 și 5. El li se alătură lui Randal Falker, Isaiah Philmore și Chris Cooper pentru a ”blida” lotul de pivoți de care va dispune Dan Fleșeriu.

 

Spune-mi ceva despre tine, ce nu știe toată lumea. O pasiune ascunsă, un obicei mai ciudat...

Îmi place să încerc lucruri noi, sporturi extreme. De exemplu sunt fascinat de scuba diving, ceea ce încerc să găsesc în fiecare concediu pe care îl am. Totodată îmi place să experimentez preparate culinare din diferite bucătării ale lumii. 

Ți-ai găsit deja un loc preferat în Sibiu, în care îți petreci timpul liber? Ce îți place să faci atunci când nu ești la antrenamente?

Din păcate încă nu am avut ocazia să vizitez î totalitate orașul, fiind plecat o bună parte din timp cu echipa, însă puținele locuri pe care le-am văzut m-au impresionat în mod plăcut, precum și căldura și ospitalitatea cu care am fost primit.

Care este ritualul tău înainte de meciuri?

Un somn bun urmat de o cafea bună și să ascult muzică taaaare! Vecinii mei știu mereu când urmează să am meci. (râde)

Cât de apreciat simți că este baschetul în Sibiu?

Este suficient să te uiți la galeria echipei și la atmosfera din timpul meciului... sentimentul este unic. Acest sport atrage tot mai mulți susținători, dovada fiind și numărul mare de sponsori, arătându-și astfel interesul și aprecierea pentru baschet.

Ce poți să-mi spui despre fanii sibieni? Cum e să fie acum de partea ta, după ce o vreme bună probabil ai auzit huiduieli când aruncai la coș?

După cum am spus mai sus, am fost plăcut surprins de căldura cu care am fost primit. Sunt conștient că și huiduielile sunt parte a jocului, fanii sibieni fiind un bun exemplu pentru toată țara în ceea ce privește susținerea echipei. Mă bucur mult să știu că huiduielile de până acum se transformă în strigăte de încurajare.

Ce ai fi fost dacă nu ai fi fost baschetbalist?

Sincer să fiu, primul lucru care mi l-am dorit a fost să devin fotbalist dar ulterior, pasionat fiind de calculatoare și programare, mă visam un mare IT-st. Acum încerc să fiu un soț bun.

 

Interviu realizat de Cristina Bălău