5 locuri cu tarte bune în Bucureşti

Un lucru pe care nu-l știai despre tarta cu mere este că aceasta a apărut din greșeală, prin anul 1880, când Stéphanie și Caroline Tatin găteau pentru hotelul Tatin din Lamotte-Beuvron și, din greșeală, au ars într-o zi merele la cuptor. Mă rog, nu o să ținem o lecție de istorie culinară, voiam doar să pregătim un pic terenul și poftele pentru acest desert minunat și pentru următoarea listă cu locuri din București unde poți mânca o tartă delicioasă.                                                                                             

Tarta Ta 

Acesta este un local micuț, care s-a deschis de un an în București și care și-a propus să aducă mai aproape de bucureșteni gustul de altădată. Produsele de aici sunt făcute după rețete simple și tehnici de preparare din Reghin, Transilvania, unde tradițiile încă stau în picioare, cu ingredientele curate din Vaideeni, județul Vâlcea, unde administrează, cu toată pasiunea, o mică fermă. 

Adresă: Mircea Vodă 52. Telefon: 0771.522.117

Atelierul de Tarte 

Chiar dacă se numește cum se numește, acesta nu este un local în care vei găsi doar tarte. Este un mic bistro care, ce-i drept, are o ofertă destul de generoasă de feluri de tarte, dar servește și alte feluri de mâncare. Așa că e de trecut pe aici mai ales când vrei să iei masă și să termini cu o felie de tartă ca desert.  

Adresă: Ion Mihalache 20. Telefon: 0756.141.688

Tartelicious

Aflat lângă Cișmigiu, acest local se mândrește că face „tarte pofticioase pentru persoane delicioase” și că produsele lor s-au născut din prea multă iubire pentru mâncare. Vei găsi aici tarte, quiche-uri, produse de cofetărie și alte „delicioșenii” artizanale. Bineînțeles, fără margarină, praf de ouă, gelatină și alte ingrediente artificiale. Totul aici este 100% natural.

Adresă: Ion Brezoianu 35. Telefon: 0732.816.704

Gram Bistro

Gram Bistro se poziționează ca „o invitație la descoperire, un loc făcut special de energia, echipa și, mai ales, de oamenii care vin zilnic aici”. Ceea ce vor să spună e că sunt pasionați de ceea ce fac, că le place să experimenteze și că sunt primitori. Au un meniu cu tot felul de bunătăți, iar tartele se numără printre acestea și sunt nu doar bune, dar sunt perfecte și pentru a-ți aduce like-uri pe Instagram.

Adresă: Nicolae Titulescu 4-8. Telefon: 0726.301.995

Arome   

Meniul de la Arome este unul care se schimbă destul de des, dar merită să verifici dacă se întâmplă să aibă tarte la desert, pentru că, atunci când au, acestea sunt delicioase. În plus, locul arată foarte bine, este foarte primitor, iar atmosfera este plăcută. Mai trebuie spus că meniul de aici este vegetarian. 

Adresă: Luigi Cazzavillan 25. Telefon: 0749.109.639

Articol de Gruia Dragomir, Redactor Zile şi Nopţi Bucureşti