PE GUSTUL NOSTRU | Flammkuchen (plăcintă alsaciană) de la Die Deutsche Kneipe – pizza germană la București

Una dintre revelațiile din meniul localului nemțesc din București Die Deutsche Kneipe - pub-ul german, în traducere liber - a fost pentru mine ceea ce se cheamă în meniul de aici plăcintă alsaciană. Flammkuchen, cum e în original specialitatea originară din zonele de la granița franco-germană – Alsacia, Baden-Württemberg și Rheinland-Pfalz- este o versiune nemțească a pizzei italiene, la prima descriere care-ți vine în minte când o guști pentru prima dată. 

În zonele de unde provine există zeci și sute de interpretări ale acestui aperitiv, deseori flambat, alteori doar preparat la cuptor, care, la Die Deutsche Kneipe-le bucureștean din Dorobanți, e foarte apropiat de rețeta originală: un blat subțire și crocant, cu brânză albă, smântână, ceapă tăiată felii și afumătură (bacon în acest caz). Da, e un fel simplu de mâncare, nu foarte consistent, destul de ușor de digerat în comparație cu dish-urile tradiționale din bucătăria germană, dar se dovedește a fi un aperitiv sau o gustare absolut memorabilă într-o seară de weekend în care te-ai plimbat prin zona aceea de Dorobanți în care străzile au nume de capitale.

Flammkuchen e de găsit la 28 de lei la Die Deutsche Kneipe, local cu tradiție în zona de food cu specific nemțesc din București. Pub-ul deținut de un cuplu venerabil e deschis prin 1997 și continuă să reziste cu brio în domeniu, în ciuda concurenței apărute în ultimii douăzeci și doi de ani. Plăcinta asta alsaciană e cum nu se poate mai potrivită în comparație cu o bere nefiltrată rece și robustă nelipsită din meniul casei. Prețuri: 10-20 de lei.

Altfel, dacă nu te saturi la Die Deutsche Kneipe cu Flammkuchen, îți recomand rubrica din meniul numită, nu degeaba, Paradisul Șnițelelor care are mai bine de zece feluri tematice pentru toate gusturile, la prețuri între 32 și 50 de lei. Din meniul garniturilor nu lipsește salata de varză acră și, preferata mea, salata de cartofi (o minunăție la numai 10 lei).

La desert, dacă mai e cazul, e de încercat waffel-ul de casă cu dulceață fierbinte de vișine și înghețată. A, și să nu uit, pentru digestie nu evitați Schnaps-ul de cireșe negre.

Die Deutsche Kneipe
Dorobanți: Strada Stockholm, numărul 9
Contact: 0722.284.560