Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/10/2019
Arhiva Zile si Nopti

3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 18-24 octombrie 2019

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii 3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 18-24 octombrie 2019 Share 3 to do cu Horia Ghibuţiu săptămâna 18-24 octombrie 2019


Horia recomadă!

Vineri, 18 octombrie, ora 18.00 – Class, la TNB

Cea mai bună piesă irlandeză a anului 2018, „Class” de Iseult Golden și David Horan, se bucură de o montare de clasă la Teatrul Național din București, grație regizorului Felix Alexa și unei echipe de actori care intră irezistibil în rol. Prima mea impresie, văzând spectacolul de la Sala Atelier, a fost că Iseult Golden și David Horan au scris un text corect, care problematizează diferite tare sociale și educaționale contemporane, însă nu mai mult decât atât. M-am înșelat. Dincolo de aparenta simplitate a dialogurilor și a desfășurării acțiunii – cu o succesiune inteligentă a scenelor și un montaj funciarmente cinematografic – „Class” e un test. La care publicul nu trebuie să dea răspunsuri, ci să formuleze întrebări, după ce pleacă de la teatru. Aici e, cred, și marea provocare a experimentatului Felix Alexa. El izbutește să transpună, fără ostentație, atât diferențele de clasă socială, cât și pe cele din clasele școlare irlandeze în plină actualitate românească. Este, în esență, ce și-a propus regizorul: „Spectacolul meu propune, cu umor și tandrețe, un fel de a vindeca această frică de noi înșine”. Și aici e și reușita montării: plecăm – fie că suntem părinți sau ba – de la spectacol cu numeroase întrebări: ce ne face să rămânem toată viața un pic „elevi” în interiorul nostru? Unde începe și unde se termină rolul părinților în educația copiilor? Dar al profesorilor?

Marți, 22 octombrie, ora 19.00 – Richard III (Teatrul Radnóti Miklós – Budapesta), la Bulandra

În cadrul Festivalului Național de Teatru, Teatrul Radnóti Miklós din Budapesta va prezenta spectacolul Richard III de William Shakespeare la Bucureşti, în regia lui Andrei Șerban, publicul putând să facă, astfel, comparația și cu montarea autohtonă a lui Șerban. Cele două spectacole vor fi urmate de o dezbatere, „RICHARD III SAU DESPRE PUTERE ŞI FORŢA EI DE MANIPULARE“. Dezbaterea va avea loc miercuri, 23 octombrie, de la ora 11.30, la sala  „Liviu Ciulei” a Teatrului Bulandra.

Luni, 21 octombrie, ora 21.00 – Încercăm glume noi!, la Comics Club 

Un material nou de stand-up comedy cu care să vă începeți săptămâna! Își dau concursul îndrăgiții comedianți Cristi, Toma, Dan Frînculescu, Vio, Victor Băra, Sergiu Mirică, Dragoș Mitran și Raul Gheba.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută