5 berării din București

 

 

 

Pentru că afară nu mai e vreme de terasă, când vine vorba de going out, bucureștenii au început să pună pe ei o haină mai groasă și să migreze spre interioare. Asta nu înseamnă neapărat că schimbăm și berea pe vin sau băuturi mai tari. În berării te poți bucura încă de berea rece și atmosfera de terasă. Așa că, iată 5 astfel de locuri pe care să le iei în considerare atunci când ți se face dor de o terasă în mijlocul toamnei.

 

The BEERS

The BEERS se laudă că e cel mai mare craftbeer pub din București, cu 32 de beri artizanale la draft și alte 200 de beri deosebite a sticlă. Au și un meniu cu mâncăruri care merg la bere, așa că e de verificat că dacă au toate berile cu care se laudă în meniu. Fiind vorba de o berărie cu beri artizanale, așteaptă-te ca prețurile să fie ceva mai piperate.

Adresă: Căderea Bastiliei 11. Telefon: 0736.337.606

 

Curtea Berarilor

Curtea Berarilor este deja o berărie care a strâns 12 ani de activitate în București. Se află în buricul târgului, în Centrul Vechi, așa că e tot timpul plină. Acest lucru înseamnă că vei găsi aici tot timpul forfotă, zgomot de halbe de bere ciocnite și, în general, o atmosferă perfectă pentru a-ți alimenta cheful de stat la bere cu prietenii.

 Adresă: Șelari 9-11. Telefon: 021.313.7532

 

Berăria H

 

A fost odată ca niciodată o construcție mare și vestită pe numele său Pavilionul Industriei Grele Sovietice. Anii 90' au venit și au adus cu ei o altă schimbare: Pavilionul Industriei Grele Sovietice a devenit Pavilionul H, centru comercial. Și a rămas așa mulți ani, până când, într-o bună zi, clădirea și-a luat straiele de sărbătoare și a devenit Berăria H, un loc în care vii să bei bere și să vezi artiști îndrăgiți, atât naționali, cât și internațional în cadrul unor show-uri complexe.

Adresă: Kiseleff 32. Telefon: 0725.345.345

 

Caru’ cu Bere

Caru’ cu Bere este cel mai popular restaurant printre turiștii care ajung în București. Atmosfera este cu adevărat deosebită, iar localul arată foarte bine, păstrând atmosfera restaurantelor bucureștene interbelice. Meniul este unul generos, iar atmosfera este una care aduce aminte de berăriile germane. Așa că e de trecut pe aici când ți se face poftă de acest amestec.

Adresă: Stavropoleos nr. 5. Telefon: 0726.282.373

 

Becker Brau

Becker Brau a devenit berărie gastronomică, adică acel loc special în care poți îmbina experiența și atmosfera dintr-o berărie, cu plăcerea unor mâncăruri savuroase dintr-un restaurant tradițional. Este și una dintre cele mai cunoscute berării din București, renumită mai ales pentru că ar avea cea mai bună „berea casei” din oraș.

Adresă: Calea Rahovei 157A. Telefon: 0736.007.005

 

Articol de Gruia Dragomir, Redactor ZN