Sfaturi eficiente care țin răceala la distanță

Chiar dacă ultimele săptămâni de toamnă au fost foarte blânde cu noi, anotimpul rece bate la ușă, iar odată cu el, frigul, ploaia, zăpada și, în cele din urmă, răceala. Dacă nu vrei ca răceala să te țină la pat, iată câteva sfaturi eficiente ca să previi răceala.

Poartă o eșarfă pentru a-ți proteja gâtul și fața de frig și vânt, dar și de bacteriile pe care acesta le poartă. Pentru a avea un sistem imunitar puternic, redu cantitatea de alcool consumată. Stresul are un impact major asupra organismului și joacă un rol important în slăbirea sistemului imunitar, așa că adoptă un ritm mai calm și oferă-ți cât mai multe momente de liniște interioară. Probabil știi că e ideal să dormi cel puțin 7-8 ore pe noapte, privarea de somn conduce la slăbirea sistemului imunitar.

Chiar dacă temperaturile scăzute te fac să-ți dorești să mănânci alimente nesănătoase, precum dulciurile, pastele, lasagna sau pizza, nu uita să consumi suficiente legume și fructe. Acestea conțin vitamine vitale pentru sistemul imunitar și pentru combaterea oboselii și bolilor. Fă cel puțin 30 de minute de exerciții de trei ori pe săptămână, ca să-ți menții corpul în cea mai bună formă. Nu uita să-ți asiguri necesarul de vitamine: A, C, E și complexul de vitamina B sunt esențiale pentru un sistem imunitar sănătos.