Gală de operă și operetă

9 noiembrie, ora 19, la Sala Thalia

În deschiderea celei de-a XIV-a ediții a festivalului Ars Hungarica, organizatorii îi invită pe toți iubitorii de operă și operetă la o seară de gală alături de soprana Katalin Benedekffy, care a concertat pe nenumărate scene din lume în opere faimoase și alături de mari nume. Diva sosește la Sibiu cu un tânăr interpret, deja popular și căutat pentru multe proiecte, tenorul Béla Turpinszky Gippert. Cei doi vor fi acompaniați de formația de coarde Mercurium din Miercurea Ciuc.

 

”Mesaje spre univers”

14-15 noiembrie, ora 19, la TNRS

Luna noiembrie aduce o nouă premieră la Teatrul Național ”Radu Stanca”, de data această la Secția Germană a naționalului sibian. În ”Mesaje spre univers” zece personaje complet diferite încearcă să găsească răspunsuri la câteva dintre întrebările care macină întreaga omenire: ”Cine suntem?”, ”Care e sensul vieții?”, ”Ce se întâmplă după moarte?” sau ”Este totul întâmplător?”. Spectacolul în regia lui Josef Maria Krasanovsky e o adaptare a ”celei mai inteligente și obraznice” piese din dramaturgia contemporană, așa cum a fost numit de către critici textul lui Wolfram Lotz. Din distribuție fac parte actorii: Johanna Adam, Karina Pele, Valentin Späth, Daniel Plier, Cristina Juks, Daniel Bucher, Ana Tiepac, Anca Cipariu și Emöke Boldizsár.

 

Balul Ars Hungarica

16 noiembrie, ora 18, la Sala de Nunți Turnișor

Tradiționalul bal unguresc din programul festivalului Ars Hungarica își schimbă în acest an locația și devine un bal elegant, cu meniu local inclus, spectacol de muzică populară și dansuri maghiare, fiind o ocazie perfectă pentru a descoperi cultura comunității maghiare sibiene. Muzica va fi asigurată de orchestra Ansamblului Maros Művészegyüttes din Târgu Mureș, vor cânta Sándor Szilágyi și Szilvia Miklós, iar László Gyepesi va oferi momente umoristice. Spectacolul va fi urmat de un curs deschis de dansuri maghiare și petrecere. ”Invit cu mare drag pe toată lumea să dansăm împreună un csárdás”, declară Levente Serfőző, președintele Asociației HID - Centrul Cultural Maghiar. Accesul se face pe bază de bilet, iar pentru copiii sub 14 ani intrarea e gratuită.