Concert la Biblioteca ASTRA

Festivalul Meridian „Sonic Gardens” aduce sâmbătă, 9 noiembrie, în Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA, un concert organizat de Filarmonica de Stat Sibiu. De la ora 19:00 vom face „ocolul lumii în 80 de minute”, cu Ansamblul Flaut Power.

Programul va cuprinde reprezentații de Cornel Țăranu – “Concerto Breve III”, Călin Ioachimescu – “Organum Decimum”, Erik Satie – “Trei Gnossienne”, Thüring Bräm – “Ara”, Sorin Lerescu – “Modalis IV” (solist: Carla Stoleru), Sören Sieg – “Mavumo Ya Uana” (p.a.r.), Ion Bogdan Ștefănescu – “On the way back to Itaca” (p.a.a.), Wil Offermans – “Bamburia” (p.a.r.). De asemenea, vom asculta o suită de cântece folclorice din nordul României – aranjamente de Ștefan Diaconu.

 

Deschiderea Târgului de Crăciun

Pe 15 noiembrie, Târgul de Crăciun din Sibiu 2019 - ediția nr. 13 va începe oficial cu un concert special susținut de Radu Nechifor & Monica Anghel, care au pregătit un repertoriu special, în ton cu Sărbătorile.

Inaugurarea va avea loc la ora 19:00 în Piața Mare din Sibiu, iar cei prezenți vor începe sezonul de iarnă în cel mai frumos și luminos fel. Odată cu marea deschidere vor fi disponibile și toate bunătățile din căsuțele special amenajate pentru târg, precum și diverse ateliere și distracții pentru copii.

 

Joacă și surprize pentru copii, la Shopping City

La Shopping City Sibiu, micuții au, pentru data de 16 noiembrie, pregătite special pentru ei numeroase jocuri și surprize. Distracția va avea loc în zona Noriel/ Smyk, între orele 16:00-19:00, accesul este gratuit, iar activitățile vor fi următoarele:

Atelier de teatru și improvizație, THE ROLLING STRINGS - show muzical teatral, ce combină mai multe genuri de muzic (rock, folclor, disco), mici creații actoricești și de interpretare, executate cu marionete, ce imită figuri celebre din muzică și nu în ultimul rând Hansel si Gretel - spectacol de teatru interactiv, adaptare după cunoscuta poveste a fraților Grimm.

 

Constantin Chiriac în dialog cu Ioan Aurel Pop

„Național și European. Dialog, Responsabilitate, Provocări” – acesta este tema conferinței speciale FITS și TNRS din luna noiembrie când, Constantin Chiriac îl va avea ca invitat la Sibiu pe Ioan Aurel Pop – Președintele Academiei Române. Evenimentul va avea loc la Habitus, vineri, 22 noiembrie 2019, de la ora 18:00, intrarea publicului fiind, ca de fiecare dată, liberă.

Conferințele speciale FITS și TNRS sunt organizate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu în parteneriat cu Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Habitus. Informații pe larg despre evenimentele TNRS sunt publicate pe site-ul oficial al teatrului: www.tnrs.ro.