Idei de city break | LAUSANNE

 

De ce merită vizitat?

Pentru că riviera Elveției din jurul lacului Léman e o zonă ce pare desprinsă din cu totul altă lume: pe lac te poți plimba cu vapoare de epocă, pe uscat poți vizita zeci de obiective.

 

Cocoțat pe trei dealuri, înconjurat de versanți acoperiți cu podgorii și cu lacul Léman la picioare, orașul elvețian Lausanne e renumit pentru eleganța sa și pentru atmosfera regală din centrul medieval.

Aerul boem răzbate de peste tot: străduțe înguste și pietruite, clădiri vechi frumoase și recondiționate perfect, parcuri și grădini, cafenele, magazine elegant decorate, muzee și catedrala în stil gotic. Un lucru inedit e faptul că în centrul orașului se întâlnesc cele două râuri care străbat orașul, Louvre și Flon.

Totul decurge tihnit și plăcut în Lausanne, fiind un oraș ideal pentru a fi descoperit la pas: Catedrala și Scările Pieței, Place de la Palud, Biserica Saint Francois, cartierul Flon care pulsează de viață zi și noapte, zona Ouchy și castelul cu același nume, promenada cu flori, portul vechi și cel nou, Muzeul Olimpic, Musée cantonal des Beaux-Arts, Fundația Hermitage. Orașul e renumit și pentru festivalurile pe care le găzduiește anual.

În apropiere se poate vizita castelul Chillon, furculița gigantică de la Vevey sau stațiunea Montreux.