Cele mai fermecătoare târguri de Crăciun de pus pe listă în 2019

Încă un an se apropie de final, iar spiritul sărbătorilor începe să ne dea târcoale. Târgurile și piețele de Crăciun sunt printre cele mai căutate atracții turistice în sezonul rece. Și sibienii știu asta cel mai bine. De 13 ani, în inima orașului se organizează cel mai frumos și spectaculos târg de Crăciun din România, care adună an de an zeci de mii de turiști de pretutindeni. În 2019, târgul din Piața Mare va fi inaugurat la jumătatea lunii noiembrie, moment în care cele mai cunoscute și fermecătoare târguri de Crăciun din principalele capitale, dar și din micile orașe europene își vor deschide porțile pentru turiști. Iată câteva dintre cele mai renumite târguri de pus pe listă în 2019.

 

Târgul de Crăciun din Piața Mare a Sibiului va avea loc între 15 noiembrie 2019 și 3 ianuarie 2020. Vor fi montate 110 căsuțe, un patinoar și un brad artificial de 11 tone și aproape 24 de metri înălțime. Atât în seara de inaugurare, cât și de-a lungul perioadei de desfășurare, centrul Sibiului va vibra la cele mai frumoase concerte susținute de artiști cunoscuți. Organizatorii au pregătit și pentru această ediție ateliere de creație pentru copii, precum ateliere de preparat biscuiți, ateliere de pictate turtă dulce sau ateliere de lumânări. Organizatorii promit mai multe noutăți față de ediția de anul trecut. Târgul din Piața Mare are toate atuurile pentru a vă introduce în atmosfera sărbătorilor.

Privind dincolo de România, sunt numeroase târguri și orașe europene care merită descoperite. După ce anul trecut a fost votat cel mai frumos târg din Europa pentru atmosfera sa caldă și primitoare, pentru locația istorică și pentru tradițiile bine păstrate, târgul din Tallinn merită cu siguranță să fie luat în calcul pentru un city break în această iarnă. Ediția din 2019 se deschide în 15 noiembrie și se anunță a fi cel puțin la fel de atractivă precum cea din 2018. Un brad uriaș așezat în vechea piață a Primăriei va veghea căsuțele pline de bunătăți, decorațiuni și suveniruri de sezon, într-o atmosferă de poveste.

Capitala Austriei e renumită pentru târgurile ei de Crăciun, în Piața Primăriei fiind organizat cel mai mare dintre ele. Peste 150 de standuri, unde veți găsi de la mâncare și dulciuri, la decorațiuni de sezon și cadouri personalizate, vă așteaptă în centrul Vienei, începând cu 15 noiembrie. Mai multe târguri vor fi organizate și în alte zone ale orașului: în fața bisericii Sfântul Carol, în Piața Freyung, pe străzile din Spittelberg, la Cartierul Muzeelor, în Piața Maria-Theresian, la Palatul Belvedere sau la Palatul Schönbrunn. Se poate spune că în lunile noiembrie și decembrie, întreg orașul e învăluit într-o atmosferă de basm, fiecare colț al orașului ascunzând câte o comoară care merită să fie descoperită.

Budapesta prinde un cu totul alt vibe în perioada sărbătorilor de iarnă. Târgurile găzduite de capitala Ungariei recrează perfect spiritul Crăciunului, iar cel din Piaţa Vörösmarty se află pe primele poziții în topul celor mai frumoase din Europa. Produsele artizanale tradiționale și decorațiunile de Crăciun pe care le puteți cumpăra de aici sunt certificate de un juriu de specialitate. Pe lângă delicatesele care vă așteaptă la cele peste 150 de căsuțe, precum kürtös kalács, ștrudel, flódni, castane coapte, pizza la cuptor de lut sau vin fiert, programul e presărat și cu numeroase concerte și spectacole de păpuși.

Un alt oraș cuprins de magie de-a lungul sezonului rece e Praga. Atmosfera unică a târgului din Piața Orașului Vechi și din Piața Wenceslas face ca acesta să fie foarte popular în rândul turiștilor din toată lumea. Arhitectura devine parcă și mai impresionantă îmbrăcată în luminile de Crăciun. Pe lângă produsele de patiserie tradiționale, târgul de la Praga e renumit și pentru concertele simfonice și de colinde care se țin în biserici.

În inima Bruxelles-ului sărbătorile de iarnă aduc peste 200 de căsuțe cu bunătăți, un brad înalt ce tronează în centrului Pieței Mari și peste 1.000 de luminițe ce dau viață și culoare impresionantelor clădiri ce încadrează piața. Târguri la fel de frumoase au loc și în orașe mai mici, precum Strasbourg - unul dintre cele mai vechi târguri din Franța, Aachen - care se transformă într-un paradis al luminilor, al culorilor, al aromelor și al muzicii festive, Gothenburg - decorat cu 5 milioane de lumini strălucitoare și 700 de brazi, Colmar - cunoscut și ca Cetatea Magică a lui Moș Crăciun, Manchester - un târg autentic, considerat mult mai friendly decât cel londonez, Cracovia - organizat în cea mai mare piață din Europa, Cologne - un spectacol impresionant de lumini și gusturi, Basel - unde puteți gusta tradiționala turtă dulce, Basel Läckerli.