Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/11/2019
Arhiva Zile si Nopti

”Sibiu vs. Cluj” de Tudor Șt. Popa

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ”Sibiu vs. Cluj” de Tudor Șt. Popa Share ”Sibiu vs. Cluj” de Tudor Șt. Popa


Clujul stă foarte bine la capitolul imagine. Văd sibieni share-uind tot felul de clipulețe video despre realizările clujene, despre centre sportive, stadioane, parcări supraetajate de cartier, metrou și câte și mai câte. Clujul e cu sute de ani înaintea oricărui oraș din România am spune. Dar nu e chiar așa…

Traficul în Cluj este infernal, sistemul tâmpit de parcări cu abonament blochează practic orice șansă de a găsi vreun loc de parcare liber oriunde te-ai afla și gunoiul nu se selectează în multe zone din oraș.

Și totuși, de ce Clujul este așa de bine văzut deși se confruntă cu aceleași probleme ca cele ale sibienilor? Pentru că la Cluj există viziune, de asta! Atunci când vezi că cei ce te conduc caută întotdeauna să inoveze, să îți ofere ultima tehnologie chiar și când vine vorba de cele mai comune lucruri, evident că dai credit orașului și unui viitor mai bun.

Clujul are o imagine bună pentru că se gândește deja la o a treia centură ocolitoare pe când la Sibiu s-a scos din planul de mobilitate urbană centura de sud pentru că… e prea complicat de realizat. Pentru că la Cluj se construiesc stadioane de la zero, nu se peticesc cele lăsate în paragină de zeci de ani. Pentru are viziune.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută