Marile ecrane & metalele prețioase | Parkway Drive și Slayer se difuzează la cinema

 

 

Sunt trupe care rămân suspendate cumva în memoria noastră muzicală.
Între noi poate să fie o relație stranie țesută din interdicții (neposibilitatea de a merge la un concert) dar și din aproprieri (achiziționarea de cd-uri).
Partea bună e că trăim în plin post modernism iar Internetul, Facebook-ul și Instagram-ul vin și consolidează ,,soclurile’’ și reduc distanțele dintre noi și ,, ăi’ grei’’ pe care-i ascultăm. În plus, cinematografele au început să opteze pentru difuzarea unor documentare din ce in ce mai diferite!

Ca atare, ne-am propus să vă facem niste sugestii cinematografice rock.

1.Viva The Underdogs
Până în 2013, Parkway Drive a lansat patru albume de studio, Killing with a Smile, Horizons, Deep Blue și Atlas, un EP, două DVD-uri, un album split și o carte; "Ten Years of Parkway Drive".
Fără doar și poate, Parkway Drive a devenit una dintre cele mai iubite formații metalcore din lume, fiind headlineri la marile festivaluri și adunând sute de mii de fani.

Noaptea de 22 ianuarie 2020 aduce în cinematografele australiene difuzarea documentarului „Viva The Underdogs”.
Zvonurile vehiculate spun că sunt și alte țări care sunt pe lista de așteptare. Ținem pumnii!

Despre film
„Viva The Underdogs” prezintă întreaga carieră Parkway Drive, de la primele zile din 2003 în Byron Bay până la cele mai hardcore concerte ale anului 2019 în calitate de headlineri.

 

2.Slayer: The Repentless Killogy

Slayer se numără printre titanii muzicii, nu doar ai metalului. Este formația care a influențat sute de alte trupe, cristalizând thrash metalul și punându-și vizibil amprenta asupra genurilor extreme ale metalului.

Ziua de 10 iulie 2019 a fost trecută cu roșu în calendar de către mulți metaliști încă de acum aproape un an, de când s-a anunțat ultimul concert Slayer în România. Evenimentul a făcut parte din turneul de adio al trupei și a avut loc la Arenele Romane din București, marcând totodată aniversarea a 15 ani de Metalhead în România. Show-urile pirotehnice și jocurile de lumini și imagini au făcut ca totul să fie INCENDIAR, oferind astfel un concert de colecție.

Despre film
Cu locul lor în istoria muzicii, Slayer - Tom Araya, Kerry King, Gary Holt și Paul Bostaph - în colaborare cu Trafalgar Release, Nuclear Blast Records și Prime Zero Productions, vor dezlănțui ofensiva Slaytanic pe marele ecran. De neratat, filmul va prezenta un scurtmetraj despre trupă, alături de concertul Slayer din 5 august 2017 la Los Angeles Forum.

Anna Antal, redactor Zile și Nopți