3 to do cu Horia Ghibuțiu | Săptămâna 8-14 noiembrie

 

 

 

Vineri, 8 noiembrie, ora 19.00

Eine kleine Nachtmusik, la unteatru

O bijuterie scenică, un perfect triunghi isoscel compus din laturi care reunesc geniul lui Wolfgang Amadeus Mozart cu ingeniozitatea și neliniștea maestrului coregraf Gigi Căciuleanu cu interpretarea unui strălucit actor cu abilități excepționale în ceea ce privește compunerea și descompunerea mișcării, l-am numit pe Lari Giorgescu. Un regal de performance coregarfic.

Sâmbătă, 9 noiembrie
Târg Ozosep - ediția aniversară de 5 ani, la Café Verona

Cred că n-am ratat nicio ediție, din motive teribil de subiective - gazda e una dintre terasele mele favorite din București de când a apărut, un loc mișto, cu lume mișto, cu mâncare și băutură așijderea. Al doilea resort care mă transportă la Ozosep e originea maghiară a unei părți din familia mea, iar posibilitatea de a gusta bucate specifice e o revizitare a vacanțelor din copilărie. Deopotrivă, e o mică aventură a cunoașterii gastronomice, a osmozei dintre mâncărurile maghiare preparate în România. Bun-bun.

Joi, 14 noiembrie, ora 20.00

UFO, la TNB

E un spectacol reper al oricărei stagiuni, de când se joacă pe scena Naționalului. Dacă ați întâlni pe cineva care a avut puterea de a-și găsi liniștea, pacea, confortul lăuntric, e posibil să fie privit – de dumneavoastră sau de alții, mereu ceilalți fac așa – ca un extraterestru? Ar fi ciudățel, nu? Cine Dumnezeu poate să fie liniștit și împăcat cu sine în ziua de azi?! Poate extratereștrii! Iar dacă nu ei, măcar ăia de-ai noștri care au intrat în contact cu ei. Cam despre asta, simplificând dramatic, e piesa rusului Ivan Vîrîpaev, montată de excelentul regizor Bobi Pricop. Ce a înțeles regizorul din meditația rusului e o splendidă transpunere scenică, de o modernitate demnă de un teatru al milenarilor. Colaborarea, de excepție, a lui Bobi Pricop cu o redutabilă echipă de sunet, lumină și, aș îndrăzni să spun, spațialitate scenică îi oferă spectatorului o nouă experiență eclatantă, după „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”. Scenografia (Paul Popescu & Mizdan), conceptul video (Paul Spike), live video (Tudor Panduru), muzica originală (Alexei Țurcan) și lighting designul (Cristian Șimon) transpun spectatorul într-un univers mirific. Facilitează călătoria privitorului sedus, alături de personajele piesei, într-un Univers mai adânc și mai mare, orbitor și amețitor, cel al sinelui.