Tribut pentru cele mai bune formații la Tribute Festival Indoor Edition

 

 

Ce știm despre trupele tribut? Trupele tribut interpretează repertoriul unei alte formații foarte cunoscute, într-un stil propriu, spre deosebire de cele de cover care încearcă să imite cântecele mai multor artiști.

Prima trupă care a dat naștere trupelor tribut, au fost celebrii de la The Beatles.

…Și, nu-i de ici de acolo! Este o diferență de la cer la pământ între a cânta un cover și a avea un cover band. Spre deosebire de cele de cover care încearcă să imite cântecele mai multor artiști, unele trupe tribut își însușesc stilul complet al idolilor. E nevoie de muzicieni extrem de buni, plus o mână de oameni capabili să reproducă întreaga gamă de sintetizatoare și efecte. Concertele susținute de aceste trupe trebuie transformate într-un eveniment special și în nici un caz periodic.

,,Mă, da’ originalul cred că sună mai bine- e mai mișto!’’. Oamenii care spun treaba asta, par să aibă un gol în viața cotidiană…De ce ar compara? Eu le-aș recomanda o bere ca să adoarmă, cum dorm numai acei fericiți care nu suferă nici de griji și nici de vreo agerime prea mare a minții. Aș face asta în cel mai rău caz.

Însă, în cel mai bun caz, lejeritatea cu care ei atribuie superlative fără argumente mă face să cred că aș face bine să-i invit la un festival cu cele mai bune trupe tribut. Trupele bune nu merită tratate cu condescență prematură, pentru că –indiferent de opinia cârcotașilor- acestea te fac să trăiești din plin, să vibrezi cu totul, iar transmiterea acestei trăiri mai departe ar trebui cultivată de toți cei care știu să se bucure de muzică și de viață.

Tribute Festival Indoor Edition 2019

Patru trupe tribut ale celor mai bune formații din toate timpurile vor urca pe scenă la Brașov, în clubul Rockstadt, vineri și sâmbătă (22-23 noiembrie).

Iată programul:

22.11.2019: IRON MAIDNEM (tribut Iron Maiden) si HOLLYWOOD ROSE (tribut Guns N’Roses)

23.11.2019: MASTERPIECE (tribut Metallica) si THE ROCK (tribut AC/DC)

Abonament pentru ambele zile: 100 lei
Bilet pe zi: 60 lei


Despre Iron Maidnem

Iron Maidnem susține mai mult de 30 de concerte pe an în toată Europa și de asemenea a lansat o serie de albume prin care băieții dovedesc cât de bine pot interpreta piesele titanilor heavy metal. În concerte au un repertoriu de aproximativ 60 de piese în total și chiar melodii pe care Iron Maiden nu le cânta live cum ar fi Alexander The Great sau Flash Of The Blade.

Trupa există încă din 1996 iar numele este un joc de cuvinte, “maidnem” însemnând în limba maghiară “aproape”

 

Despre Hollywood Rose (tribut Guns N’Roses) - Ungaria

Formată în 2003, trupa susține între 90 și 120 de concerte pe an fiind cea mai cunoscută trupa tribut Guns N’Roses din Europa. A susținut concerte în aproape toate țările de pe continent și în deschiderea unor artiști recunoscuți internațional. În repertoriul lor sunt incluse cele mai cunoscute hituri ale trupei al căror tribut sunt iar show-ul lor este unul fascinant și memorabil.

 

Sâmbătă
Despre THE ROCK (tribut AC/DC) – Romania

Înființată în 2002, trupa aduce auditoriului atât sunetul autentic al trupei AC/DC cât și expresivitatea acesteia.
Știați că
….în 2014, această trupa a sărbătorit 40 de ani de AC/DC pe scena Arenelor Romane, alături de primul solist al formației australiene, Dave Evans, într-un show tribut de excepție?!
….în 2017, aceștia au câștigat titlul de „Best Tribute Band”?


Despre trupa Masterpiece 
Este prima formație tribut Metallica din România, fiind alcătuită din membrii cu o vastă experiență muzicală, care fac parte din diferite trupe consacrate din țară. 
Masterpiece a luat naștere în Cluj Napoca în 2009, și încă de la început s-a bucurat de succese obținute în concerte și festivaluri atât în România cât și în Ungaria, unde în primul an de existența a susținut un turneu în colaborare cu trupa maghiară Nimfonia de tribut Nirvana.

Azi Masterpeice este în continuă creștere promițând fanilor trupei Metallica și nu numai, show-uri metalice, de un înalt nivel profesional.

 

Despre Tribute Festival Indoor Edition 2019

Este un eveniment organizat de Asociatia Culturala Fanzin, în parteneriat cu Zile și Nopți și găzduit ce Rockstadt.

Organizatorii promit multe surprize!

Biletele se găsesc în format electronic pe https://www.iabilet.ro/site/event/47627/ și https://biletebrasov.ro/, in reteaua de magazine partenere iabilet https://www.iabilet.ro/retea , dar și la clubul Rockstadt.

Ne vedem aici

Anna Antal, redactor Zile și Nopți