Salut, Brașov! | Pentru cei dornici de spectacole

Temperaturi mult prea mari pentru perioada asta a anului? Primăvara încă nu a venit, așa că nu te lăsa păcălit, fiindcă suntem în a doua jumătate a lunii noiembrie. Nu calendarul ne-a anunțat acest lucru, ci tocmai o nouă ediție a Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană. Ce ne așteaptă? Teatru, teatru și mult teatru.

În a doua zi a festivalului va avea loc premiera spectacolului „Cvadratura Cercului” de Ana-Maria Bamberger. Nu te teme, pentru că nici noi nu am știut ce înseamnă această problemă matematică pe care geometrii antici au încercat să o rezolve. Dar am aflat! Unde? La Performing Arts. Vino împreună cu prietenii tăi să vizionezi acest „domino teatral al dorințelor” în care Mihai Bica, desemnat cel mai bun actor la Festivalul de Teatru „Mircea Albulescu”, ne va purta timp de câteva ore. Nu vei fi dezamăgit! (Psst, spectacolul este cu intrare liberă, deci nu ai nicio scuză.)

Că tot ne-am avântat în lumea spectacolelor, ți-am pregătit un interviu cu Ana Crăciun-Lambru, tânăra care se află în spatele cortinelor și mânuiește păpușile ce îi bucură atât pe copii, cât și pe adulți. Cum este să fii păpușar? Răsfăiește revista până la „Lucruri pe care le știi doar dacă ești...” și las-o pe Ana să îți povestească.

Pentru cei mai pofticioși dintre noi, Deliciile Turcești revin la Brașov, în zona de agrement Lacul Noua, și aduc cu ele și Festivalul Mediteranean. Se anunță un weekend plin de fructe de mare, caracatițe, scoici și plăcinte turcești. Trebuie neapărat să încerci baclavalele cu caimac, fistic sau nucă!

Dacă decizi să mănânci acasă, te anunțăm că în aceeași perioadă va avea loc vibrate!festival. Așa că weekend-ul ăsta tot nu scapi fără să ieși din casă! Ediția din acest an debutează sub umbrela unei teme relevante pentru trăirile și aspirațiile de astăzi, respectiv Flow. Știm că muzica clasică nu este pentru toată lumea, dar un eveniment la Rockstadt sigur se află în topurile brașovenilor și nu numai.

Luna Amară aniversează 15 ani de când a lansat albumul Asfalt, iar, dacă tot am ajuns să vorbim despre muzica rock, Tribute Festival Indoor Edition 2019 aduce în orașul de la poalele Tâmpei patru trupe pe care nu ai cum să le ratezi. În plus, în numărul acesta al revistei ți-am pregătit povestea Rockstadt, a celui mai cunoscut club de rock din Brașov. Tu știi cum a început totul?

Bianca Ivașcu,
Redactor-șef Zile și Nopți Brașov