PE GUSTUL NOSTRU | Restaurantul Capriccio, de pe strada Icoanei – l’italiano vero

 

 

Mi s-a spus că e unul dintre cele mai vechi restaurante din București. Că patronul, după câțiva ani de muncă prin restaurantele din Italia, este și bucătarul șef al stabilimentului.
Ce știu sigur e că, în urmă cu vreo câțiva ani, când stăteam prin zona Icoanei, Capriccio era locul meu favorit pentru mâncare italienească deși zona accea de București abundă în localuri care se revendică de la buna tradiție italiană.

În cazul meu, capriciul de a merge măcar o dată pe săptămână la Capriccio a avut o explicație simplă: uleiul picant- făcut in house. După multe negocieri cu personalul și o discuție directă și onestă cu bucătarul am reușit să obțin un răsfăț aparte: după fiecare masă, primeam bonus, la pachet, un mic recipient plin cu acest ulei picant, inegalabil și irepetabil ca aromă și iuțeală.

În privința meniului suficient de variat pentru orice mofturos, eu optez și acum, deși ajung ceva mai rar, pentru pastele Capriccio (33 de lei), una din rețetele locului, care combină inspirat mai multe feluri de carne (prosciutto crudo, carne de porc și de pui, tăiată foarte mărunt) cu un sos alb de smântână și parmezan, într-un mix de negăsit prin alte părți cu specific italian.

În cazul în care vreți ceva ușor, v-aș recomanda alte două variante făcute după rețete proprii la Capriccio: supa de ceapă (20 de lei), un fusion între bucătăria italiană și cea franceză sau, una din preferatele mele, salata Capriccio (30 de lei) din care, dacă nu sunteți chiar hămesiți, vă veți sătura cu siguranță. Pentru cei care preferă pizza, sunt două opțiuni de neocolit: pizza della casa, cu mozzarella, gorgonzola, emmentaler, parmezan, hribi (36 de lei) sau pizza Capriccio, cu mozzarella, gorgonzola, radicchio, rucola, ciuperci, prosciutto crudo, parmezan și sos de roșii (tot 36 de lei). Vă rog eu, insist chiar, în măsura în care tolerați picanteriile, nu uitați să cereți și uleiul de masline iute, care merge de minune cu orice tip de paste sau de pizza.

La felul doi, eu prefer Saltimbocca alla romana (30 de lei) care - deși la Capriccio este în varianta cu porc, nu cu vită, ca la Roma – este totuși un deliciu care-ți satisface așteptările. La desertul pe care ce-l mai probabil îl veți cere la pachet, o idee decentă e Tiramisu-ul casei (16 lei). A, să nu uit, e bine să sunați înainte să mergeți la Capriccio și să faceți o rezervare. Oamenii de aici nu își fac prea multă publicitate fiindcă au o clientelă fidelă care, de foarte multe ori, își face zilele de naștere și alte evenimente chiar în local, așa că un telefon înainte nu strică. Buon appetito!

 

Adresă: Strada Icoanei, numărul 18

Rezervări: 021.211.1235