Idei de city break | MALMÖ

De ce merită vizitat?

Pentru că e un oraș în care se pune accent pe calitatea vieții și pe integrarea naturii în peisajul urban. Din aceste motive, totul e îngrijit, armonios și perfect integrat.

 

Un oraș prietenos cu bicicliștii, cu evenimente culturale gratuite, numeroase spații verzi care îmblânzesc peisajul urban și mâncare accesibilă și gustoasă, Malmö e o destinație subestimată de turiști.

E un oraș ideal pentru plimbări lungi și relaxante, mai ales că orașul vechi adăpostește o serie de clădiri impozante, precum Catedrala Sf. Petru, ridicată în 1903, Primăria cu frumoasa sa fațadă în stil renascentist, Muzeul Moderna, care aparține de muzeul cu același nume din Stockholm. Epicentrul orașului Malmö se află în Piața Stortorget, mărginită de case ale breslelor, printre cele mai vechi și bine conservate fiind Thottska Huset, Diedenska huset sau Hedmanska gården.

În apropiere de Gamla Staden se află Västra hamnen, un cartier nou și la modă din Malmö, străjuit de Turning Torso, cea mai înaltă clădire a Scandinaviei. Cele două zone sunt despărțite de Castelul din Malmö, care ascunde în interior patru muzee.

Dacă Malmö ca oraș nu v-a convins, Copenhaga e o variantă la îndemână, cele două orașe fiind legate de Podul Øresund.