Qreator by IQOS, în căutare de artiști emergenți

Andy Warhol spunea că fiecare om (deci și fiecare artist) are dreptul la 15 minute de celebritate. Și dacă… cele 15 minute ar fi o lună întreagă? Și dacă… celebritatea ar veni la pachet cu un premiu de 1.000 de euro și posibilitatea de a-ți vedea ideea artistică transpusă în practică, într-o colecție finită, numai bună de expus în spațiul inovator de la Qreator? Ți-am trezit interesul? Citește mai departe 

Indiferent dacă te pasionează mai mult designul vestimentar, cel de obiect sau de accesorii, designul care îmbină armonios clasicul cu tehnologia, dacă ai o idee care ție ți se pare extraordinară și visezi s-o vezi cum prinde viață, răspunde „prezent” inițiativei Call for Artists de la Qreator. Dacă ești suficient de convingător (convingătoare) atunci când îți prezinți propunerile, poți fi unul dintre cei 12 artiști care vor realiza, timp de un an, câte o serie Qollection, în colaborare cu Qreator, spațiul care și-a câștigat deja reputația de „casă a creativității”. Premiul de 1.000 de euro, colecția lansată de Qreator și (de ce nu?!) celebritatea vor veni la pachet cu decizia juriului de a te include în „noul val creativ” al anului 2020. 

Ce teme poți aborda?

Ce-ai spune de o combinație dintre design și tehnologie? Să pui în practică ideea de a construi un obiect sau o instalație care să placă nu doar vizual, dar să provoace și senzații neașteptate la nivel tactil prin combinația de texturi? (Multi-Sense Design)

Cum ar fi să transformi un obiect vechi într-un proiect în care tehnologia să aibă un rol principal? (Back To The Future)

Ce-ar fi dacă o haină ar avea o viață mai lungă de un sezon sau dacă o geantă n-ar fi mereu… doar o geantă? (Resisting Fast Fashion)

Cât de multă fericire ai putea aduce dacă, prin designul tău, ai putea rezolva probleme sociale? Dacă ai inventa un obiect care să ne ajute cu reciclarea? (Solve a Problem)

Cine poate participa? După cum spuneam, orice designer la început de drum sau orice designer care are o idee inedită pe care dorește s-o vadă pusă în practică. Nu contează dacă te preocupă mai mult designul vestimentar sau cel de obiect, dacă ai prefera să creezi mai degrabă o experiență asociată unui obiect, dacă visezi ca obiectele tale de design să ajungă în casele multor oameni pasionați de frumos sau ți-ar plăcea să te implici mai mult în problemele sociale. Competiția este deschisă!

Cum intri în concurs? Pe platforma Call for Artists există un formular unde îți poți înscrie ideea creativă (concept + nume). Înscrie-ți ideea creativă pe qreator.ro până pe 17 ianuarie și poți să fii unul dintre artiștii care vor semna o ediție Qollection din martie, aprilie, mai sau iunie 2020. Competiția rămâne deschisă până pe 15 martie, timp în care te poți înscrie pentru a fi unul dintre ultimii șase artiști emergenți care își vor vedea colecția transpusă în realitate într-una dintre lunile iulie – decembrie 2020, exclusiv în spațiul Qreator by IQOS. 

Dacă ești ales câștigătorul uneia dintre cele 12 luni, Qreator produce și lansează colecția după conceptul & designul tău și îți oferă în plus și un premiu de 1.000 euro. Produsele din colecția realizată astfel vor fi disponibile în ediție limitată la Qreator timp de o câte lună.

Pe cine trebuie să impresionezi? Juriul este format din Mirela Bucovicean, Răzvan Mercan (Monocult) și Tammy (Lelograms), iar lor le revine misiunea de a alege 12 câștigători care vor semna editiile Qollection 2020. Câștigătorii vor fi anunțați în 3 etape.

Ce înseamnă Qreator X Qollection? Qreator a susținut încă de la început comunitățile creative locale și a devenit loc de întâlnire pentru creatori la început de drum, dar și pentru artiști consacrați. În 2018, Qreator a lansat seria Qollection, care, pana in prezent a inclus piese semnate de artisti locali consacrati - Mihaela Glăvan, Irina Voinea, Ghica Popa, Monocult, Lelograms, Șoseta 3, Laura Olaru, Victoria Finală, Maria Pălăria, Zarug, in colectii – capsula, disponibile in editie limitata la Qreator. Vrei să fii și tu următorul designer pe listă? Intră acum pe www.qreator.ro.