Lansarea tratatului „Arta din România: din preistorie în contemporaneitate” va avea loc vinerea aceasta, la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov

Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov găzduiește un eveniment deosebit, organizat de Muzeul de Artă Brașov și anume lansarea tratatului „Arta din România: din preistorie în contemporaneitate”. Aceasta va avea loc în ziua de vineri, 29 noiembrie, de la ora 14.00.

Cartea este semnată de editorii academicieni Răzvan Theodorescu și Marius Porumb și a fost publicată în parteneriat de Editura Academiei Române și Editura Mega din Cluj-Napoa, 2018.

Cele două volume ale sintezei academice, prima după 50 de ani de la apariția ultimei exegeze în domeniu, sunt rodul cercetărilor a două generații de istorici de artă. În cele peste 1500 pagini de text și 2100 ilustrații color, aceștia au surprins și analizat caracteristicile specifice artei din România, definind fenomenul artistic românesc.

Apariția acestei lucrări enciclopedice este o performanță științifică și editorială și un efort pe măsură din partea colectivului de peste 40 autori, istorici și critici de artă. Tratatul va fi prezentat de academicianul Marius Porumb, dr. Constantin Ciobanu, dr. Dana Jenei și Ana Dobjanschi. Gazde și moderatori vor fi dr. Radu Popica, dr. Ruxandra Nazare și dr. Ligia Fulga.

Editura Mega va fi prezentă și va oferi cartea spre vânzare publicului la un preț promoțional valabil doar la lansare. Publicul doritor va putea cumpăra cele două volume la un cost total de 250 lei.

Lansarea va fi urmată de un recital al Corului de cameră Collegium Musicum de la Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Muzică.

Când și unde va avea loc evenimentul?
Vineri, 29 noiembrie, ora 14:00
Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov
Sala de lectură a bibliotecii, sediul central, etaj 1