Vernisajul expoziției dedicate pasionaților de pescuit va avea loc mâine, la Muzeul Etnogragic „Gh. Cernea” din Rupea

La Muzeul Etnografic „Gh. Cernea" Rupea, filială a Muzeului de Etnografie Brașov, va avea loc, în data de 29 noiembrie, ora 13:00 , vernisajul expoziției temporare „Pescuitul pe Olt, între tradițional și actual”, care va putea fi vizitată până în martie 2020.   

Oltul străbate partea sud-estică a zonei Rupea în apropierea localităților Racoș, Mateiaș, Dopca, Bogata, Hoghiz, Fîntîna, Cuciulata, Ungra și Crihalma. În aceste sate locuitorii încă mai practică pescuitul cu pasiune, în timpul liber.

Expoziția temporară „Pescuitul pe Olt, între tradițional și actual” vine în completarea expoziției permanente a muzeului și oferă vizitatorilor informații legate de speciile de pești care trăiesc în râul Olt, întâmplări și modalitățile de pescuit ale pescarilor Cazacu Constantin din Bogata, Cornel Boțoman din Mateiaș, Coman Mircea, Baga Ioan și Boțoman Mircea din Dopca.

Aceștia obișnuiesc să pescuiască cu undița, după metode diverse, adecvate anotimpului, nivelului apei și respectând calendarul piscicol.

Când și unde va avea loc evenimentul?
Vineri, 29 noiembrie, ora 13:00
Muzeul Etnografic „Gheorghe Cernea" din Rupea, Str. Republicii, nr. 191