București pe gratis | săptămâna 29 noiembrie- 5 decembrie

 

 

 

 

 

 

 

Nu stiți ce se întâmplă în București ? Nu vă descurajați. Aici găsiți o selecție a evenimentelor care nu trebuie ratate!

“Poveste de Crăciun” @ Opera Comică pentru Copii

Târgul Poveste de Crăciun își redeschide porțile începând cu 29 noiembrie, iar curtea OCC se transformă într-un tărâm magic, redând atmosfera perfectă de Crăciun. Spectacole cu soliştii şi instrumentiştii OCC şi coruri din Programul Cantus Mundi, activități de iarnă (Patinoarul şi Derdeluşul, caruselul, ridicat oameni de zăpadă), dar și ateliere de creație (decoraţiuni, pictură şi desen), cadouri și mâncare delicioasă, și, desigur, Moș Crăciun în persoană, îi aşteaptă pe bucureşteni în fiecare weekend până pe 12 ianuarie (program: 17:00-21:00, vineri, şi 10:00-21:00, sâmbătă şi duminică). Spectacolele nu aveau cum să lipsească pe perioada târgului. Sunt pregătite 35 de reprezentații din 6 titluri, Spărgătorul de nuci, Hansel și Gretel, Sunetul Muzicii și două spectacole în Sala UnderGrant, Lunatici și Povestiri vieneze. Premiera iernii va fi spectacolul eveniment Crăciunul Feliciei în Sala Mare!

 

FESTIVAL:

“Răcnetul Carpaţilor. Cart’hier 2019”

 

Pe 29 noiembrie, de la ora 18:00, în Pavilionul B2 din Romexpo are loc ultima parte a unui festival muzical-cultural-urban ajuns la a 3-a ediție, ce îşi propune combinarea culturii underground cu tradițiile româneşti... Bucureştiul, de la mahalaua interbelică la cartierul de astăzi, este definit printr-un mix de concerte hip-hop, battles, meşteşuguri populare, sporturi urbane, expoziții de fotografie şi demonstrații de graffiti.

 

ALBUM FOTO:

“Bucătăria hoinară se întoarce”

 

Luni, 2 decembrie, de la ora 19:00, la JW Marriott (sala Grand Ballroom), are loc evenimentul de lansare al noului album de fotografie semnat de reputatul artist Răzvan Voiculescu, în cadrul căruia vor fi proiectate scurtmetrajele realizate în cei 2 ani de perindări ai Bucătăriei Hoinare prin ţară, iar Nicu Alifantis va susţine un microrecital. Acces pe bază de invitaţie (se solicită pe pagina oficială Bucătăria Hoinară).

EXPOZIŢIE:

 

 

Este ultima posibilitate ca vineri sau sâmbătă (29-30 noiembrie), între orele 12:00 şi 20:00, la Galeria Senso (Calea Victoriei 12C, et. 1, colţ cu Lipscani), să vedeţi lucrările a 12 dintre cei mai importanţi artişti români contemporani, expuse în cadrul Bienalei Arte Decorative sub titlul “Pigmento/Între uzanţe şi experiment”. Printre aceştia: Liana Bădălau, Vladimir Cioroiu, Daniela Făiniş, Cătălin Hrimiuc şi Roxana Tudor.