Coregrafa Simona Deaconescu aduce un nou modul de dans contemporan @Palatul Universal

 

 

 

 

 

La final de an, între 13 și 21 decembrie, pregătim un modul special, unde ne vom concentra pe fluiditate corpului și folosirea lui eficientă atunci când dansăm. Am extins durata unei sesiuni de curs la două ore pentru a putea aprofunda starea de echilibru, schimbul de greutate, spațiul, timpul și viteză.

Locurile sunt limitate, așa că așteptăm înscrierile voastre la adresă danscontemporan@gmail.com. Modulul este adresat atât începătorilor cât și intermediarilor.


DESPRE CURSURI

Cursurile de dans contemporan se bazează pe un mix de metode și tehnici de (re)descoperire a eficienței corpului în mișcare, a fluidității organice, prin jocuri de ritm și dinamică, dezvoltarea expresivității corporale și a creativității individuale și colective. Vom explora împreună noțiuni care ne ajută să dansăm: respirația corectă, schimbul de greutate, alinierea corporală și defragmentarea ei, ritmuri constante și dinamici variate, conectarea fluidă a articulațiilor, folosirea întregului corp atunci când dansăm, schimbul de energie la nivel de grup, menținerea și pierderea echilibrului că instrumente creative. Pentru a înțelege și a practica aceste lucruri ne vom mișcă îndrăzneț, copilăresc, animalic, urban.

Sesiunile de curs se axează pe înțelegerea stării de echilibru, schimbul de greutate la nivel organic și conectarea fluidă a tuturor părților corpului. În acest sens vom antrena sistemul muscular și vom încerca să înțelegem cum funcționează sistemul osos atunci când ne mișcăm, cum putem conecta felul în care gândim cu felul în care dansăm. Construit progresiv, atelierul își propune să inițieze începătorii într-un tip de mișcare fluidă, cu o dinamică diferită în funcție de tipul de exercițiu, oferind participanților informații care să-i ajute să-și folosească corpul liber și creativ.

PROGRAM

  • vineri: 13, 20 decembrie | 19:30 – 21:30
  • sâmbătă: 14, 21 decembrie | 19:30 – 21:30


ÎNSCRIERE

Pentru înscrieri trimiteți un e-mail la adresa  danscontemporan@gmail.com cu subiectul "Înscriere cursuri de dans".

În conținutul email-ului trebuie să se regăsească numele vostru complet, numărul de telefon și modalitatea de plată a abonamentului (cash sau virament bancar).
Aveți nevoie de echipament lejer în care va puteți mișca liber și șosete.
Nu există limită de vârstă, dar cursurile sunt recomandate persoanelor peste 14 ani. 

Cursurile au loc în studioUL Switch Lab la Palatul Universul, Clădirea A, intrarea principală, Etajul 5 (Stradă Ion Brezoianu 23-25). Pentru orice nelămuriri ne puteți scrie pe adresă noastră de e-mail danscontemporan@gmail.com, facebook (Cursuri de dans contemporan) sau ne putem auzi la telefon 0741 113 365.

 

Despre coregrafa Simona DeaconescuSimona Deaconescu (1987, RO) este coregrafă și regizoare de film experimental. Este fondatoarea Tangaj Dance Collective și directorul artistic al Bucharest Internațional Dance Film Festival.

Spectacolele, instalațiile și filmele marca Tangaj Collective explorează criză de percepție în societatea contemporană și întrebări despre viitorul corpului.

Simona este deținătoare a bursei danceWEB, oferită de rețeaua Life Long Burning în cadrul Festivalului ImPulsTanz (2014, Vienna, AT), desemnată artist Aerowaves Twenty18 de către rețeaua Aerowaves, care promovează cei mai promițători coregrafi emergenți din Europa pentru spectacolul "Counterbody" și deținătoare a Loikka Award (2018, Helsinki, FI) pentru excelentă în realizarea filmului de dans "Sonder".

În 2016 a primit Premiul Centrului Național al Dansului București pentru contribuția adusă dansului contemporan românesc.

A fost selectată pentru a-și dezolta cercetarea artistică în cadrul unor rezidențe internaționale oferite de Fundația Gabriela Tudor (RO), Asociația 4Culture (RO), Battery Dance Studios New York (SUA), TeatrInGestAzione (IT), Forum Dancă (PT), La Briqueterie Paris – Văl-de-Marne Choreographic Development Centre (FR), Lavanderia e Vapore (IT).

A creat spectacole și instalații performative precum "Birdville" (2014/2018), "Aftertaste" (2015), "Counterbody" (2017), "Retro Walk Decades to the Sun" (2018), "Sons and Daughters" (2019), "Daughters" (2019), "Zonă Martiska" (2019). Acestea au fost prezentate în turneu național și internațional în Italia, SUA, Austria, Turcia, Portugalia, Bulgaria, Canada și Lituania. Scurtmetrajele sale "Silent Places" (2014) și "Sonder" (2016) au fost selectate în peste 40 de festivaluri din lume. A fost invitată să predea ateliere despre metodă sa de lucru în Budapesta, Istanbul, Viena, Klaipeda și Santiago de Chile, precum și în mai multe orașe din România.

În 2019 Simona este selectată că și coregrafă emergență de Springboard Dânse Montreal (CĂ), colaborează la realizarea unei noi instalații performative produse de COORPI în Torino (IT) și este rezidență a programului de dans și tehnologie MODI în Tallinn (EST).