Gala ”Credem în tine!”

14 decembrie, ora 19, Sala Thalia

Cea de-a VIII-a ediție a campaniei umanitare ”Credem în tine!” se încheie ca în fiecare an cu o gală de excepție, alături de îndrăgiții artiști Radu Nechifor, Anca Mărginean și Teodora Pop. Atât în cadrul campaniei, care se desfășoară pe parcursul unui an întreg, cât și în cadrul galei, care are loc de fiecare dată în luna decembrie, se strâng fonduri pentru sprijinirea educației copiilor. Invitatul special al serii va fi Leon Magdan, cunoscut drept ”profesorul de joacă”.

 

Țesătorul de vise - Poveste de Crăciun

12-15, 17-22 decembrie, ora 19, la TNRS

Unul dintre cele mai așteptate spectacole de teatru în luna decembrie din repertoriul naționalului sibian e ”Țesătorul de vise - Poveste de Crăciun”, în regia lui Florin Coșuleț. Pentru că spectacolul care a avut premiera în 2013 se joacă doar în această perioadă, a sărbătorilor de iarnă, au fost programate zece reprezentații, care îi vor aduce pe scena Teatrului Național ”Radu Stanca” pe actorii: Alexandra Spătărelu, Cristina Blaga, Mihai Coman / Florin Coșuleț, Andrei Drăgan, Cătălin Haiducescu. Acțiunea se desfășoară într-o seară de Ajun, îmtr-o gară, un loc mistic în care se întâlnesc mai mulți tineri. Tabloul de sărbătoare se conturează din culorile fiecărui personaj, din nuanțele fiecărei povești de viață, din colindele interpretate de cor, format din studenți ai facultății de teatru.

 

Concert de Crăciun Johann Strauss Ensemble

13 decembrie, ora 20, Centrul ”Ion Besoiu”

Apreciata orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble revine pentru a 13-a oară la Sibiu cu un nou concert de Crăciun, care se anunță și în acest an unul de excepție. Atracția concertelor se datorează magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, ”sora mai mică” a celebrei viori a lui Wolfgang Amadeus Mozart. La fel ca în anii trecuți, concertul va fi transmis în direct în Piața Mare, în cadrul Târgului de Crăciun, pe un ecran de mari dimensiuni. Anul acesta, alături de orchestră, pe scenă va urca și soprana Elisabeth Wimmer. Lucrări muzicale semnate de Franz Lehar, Ion Ivanovici, Josef Strauss Johann Strauss (fiul), vor fi puse în valoare de orchestră în cadrul celor două ore de spectacol.