Idei de decorațiuni de iarnă pe care le poți face cu mâna ta

Decorațiunile de iarnă se găsesc în magazine încă din luna noiembrie, dar parcă cele făcute acasă, cu puțină răbdare, aduc mai multe zâmbete pe față. Sunt atât de multe idei care îți fac cu ochiul pe net, tutoriale care te îndrumă la fiecare pas, încât e imposibil să nu te descurci. Poate cea mai simplă variantă de decor e cea cu felii de portocală deshidratate, pe calorifer sau la cuptor. În plus, mirosul de portocală va invada întreaga casă.

Tot în bucătărie găsești și următorul element de decor: batoanele de scorțișoară, probabil cea mai comună mireasmă de Crăciun. Se folosește la dulciuri, la vin fiert, dar și la decor. Le adaugi o fundiță și sunt gata de pus pe masa festivă. Nici conurile de brad nu trebuie să lipsească. Cu puțină îndemânare le poți transforma în adevărate bijuterii. Adaugă o crenguță mică de brad, fundițe decorative și spray argintiu. Le poți atârna sau le poți pune direct pe masă.

Dacă găsești conuri de brad mai mari, le poți scobi în vârf și le poți transforma în suporturi de lumânări. Folosindu-te de toate elementele de până acum poți crea și o ghirlandă, pur și simplu atârnându-le de o sfoară mai lungă. Din borcane mici și simple poți realiza suporturi pentru bomboane colorate. Pentru decor poți folosi material textil peste capac și fundițe.