București pe gratis | Săptămâna 6-11 decembrie

 

 

 

 

 

Unde ne întâlnim săptămâna aceasta?

Târgul de Crăciun Bucureşti 2019


foto: Alex Bărbulescu

Până pe 26 decembrie (program zilnic: 11:00-22:00), Piaţa Constituţiei găzduieşte pe circa 16,000 de metri pătraţi tradiţionalul Târg de Crăciun a Capitalei, eveniment ce atrage anual peste un milion de vizitatori. În afara zecilor de căsuţe ce compun târgul cu produse artizanale şi decoraţiuni, a zonei gastronomice cu preparate de sezon din toate zonele ţării şi, bineînţeles, a Casei magice a Moşului, copiii, mici şi mari, vor beneficia de un program dens de activităţi de divertisment, care se desfăşoară în acest weekend după cum urmează: în zilele de 6,7 şi 8 decembrie întâlnire cu elfii Moşului, spectacole de magie (6.12, 18:00-20:00), atelier de personalizat coroniţe de brad (7 & 8.12, 11:00-14:00) şi vizitarea Casei lui Moş Crăciun (7 & 8.12, 15:00-16:30). Patinoarul şi caruselul din cadrul târgului funcţionează zilnic, de dimineaţa până seara, pe parcursul întregii săptămâni.

 

SPECTACOL:

Electrecord |“Nostalgie de decembrie” 

Casa de discuri Electrecord vine la Berăria H pe 8 decembrie de la ora 15:00 pentru un spectacol cu parfum de nostalgie, plin de vedete de muzică uşoară şi populară de odinioară, care s-au menţinut însă în atenţia publicului de-a lungul anilor: Stela Enache, Silvia Dumitrescu, Adrian Daminescu, Gheorghe Turda, Ştefania Rareş, etc. Intrarea nu e gratis dar nu te costă nimic. Trebuie să cumperi doar o halbă de bere... plină.

 

YARD SALE:

“Love Deco Sale” | Cooper’s Pub

 

Pe 7 decembrie, între orele 11:30 şi 17:30, la Cooper’s Pub (Hristo Botev 25), are loc un yard sale cu obiecte de interior domestic (idee bazată pe reciclare şi sutenabilitate), lucruri frumoase din casă ce merită a doua şansă să fie iubite. Tema este Crăciunul însă, în afara ornamentelor şi decoraţiunilor specifice, vizitatorii pot găsi articole extrem de variate, de la oglinzi şi statuete la ceasuri de interior şi vinyluri.

EXPOZIŢIE:

Adi Tudose – Fragil @ Mobius

 

Joi, 12 decembrie, la ora 19:00, la Galeria Mobius are loc vernisajul expoziţiei de fotografie al artistului bucureştean Adi Tudose iar lucrările, selectate de Ştefania Dobrescu (curator) dintre cele care nu au mai fost expuse, vor fi accesibile publicului până în data de 18 ianuarie. Stilul artistic al lui Tudose este construit pe studiul solitudinii individualităţilor ca markere a transformărilor prin care trece Capitala.