Lucruri pe care le știi doar dacă ești…MASEUR | MARIAN EREMIA

 

 

 

 

 

Masajul este un procedeu la care este indicat să apelăm cât mai des, mai ales dacă ne dorim să avem un stil de viață sănătos.
Marian Eremia (de la MassageMania) are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul masajului, fiind timp de 7 ani și maseur pentru lotul Național și Olimpic al Federației Române de Atletism.

 

Despre alegerea acestui domeniu: „Am ales acest domeniu la vârsta de 21 de ani din dorința de a aduce o schimbare a meseriei și de a da un nou sens vieții mele. Masajul a fost pentru mine o chemare, una care s-a transformat în pasiune și, apoi, pentru mine, s-a ridicat la rang de artă. Atunci când un om vine la mine cu lacrimi în ochi, din cauza durerii, și pleacă cu zâmbetul pe buze, pot spune că am reușit să fac o capodoperă de masaj. Este o meserie grea, când privești din afară, pot spune că o pot compara cu sportul de performanță. Numai că, atunci când faci ceea ce-ți place, nimic nu-i greu sau imposibil, totul pare ușor când iubești ceea ce faci și simți că poți și mai mult.”

 

Despre cum arată o zi din viața de maseur: „O zi din viața mea arată de multe ori precum 2 zile din viața altui om. Ziua mea începe la 06:30 dimineața și, de cele mai multe ori, se termină târziu în noapte. Este un antrenament continuu, o multitudine de provocări care te solicită și fizic și psihic.”

 

Un lucru pe care foarte puțini oameni îl știu despre job-ul maseur: „Job-ul de maseur înseamnă un stil de viață, înseamnă să te pui în slujba omului la orice oră. De cele mai multe ori ești singurul antidot împotriva durerii.”

 

Despre cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un maseur, Marian ne spune: „Cea mai mare calitate a maseurului este iubirea față de ceea ce face și empatia față de oameni.”

 

Despre cele mai mari idei preconcepute ale românilor în legătură cu domeniul în care activează: „Tot timpul oamenii vin cu idei preconcepute despre masaj, cum ar fi „Cum ar putea să mă scape pe mine masajul de durere, când toate pastilele au dat greș?” sau „Nu are cum să mă ajute reflexoterapia într-o afecțiune cronică”. Și, totuși, am reușit să le zdruncin universul și să le demonstrez că se poate.”

 

Despre cea mai mare satisfacție pe care ți-o oferă acest job: „Satisfacțiile pe care și le oferă această meserie sunt multiple. Eu am călătorit cu această meserie în 22 de țări. Cea mai mare satisfacție este mulțumirea și recunoștința omului după ce l-ai ajutat să se recupereze. Atunci îți dai seama că ceea ce faci este o artă nu o meserie. Realizezi că Dumnezeu ți-a dat în dar un har.”

 

Cel mai important sfat pe care l-ar da cuiva care-și dorește să se facă maseur: „Cel mai important sfat pe care îl pot da celui care vrea să devină maseur este că trebuie să fie pregătit să învețe toată viața, să fie discret, să fie echilibrat emoțional și, nu în ultimul rând, să iubească ceea ce face.”

 

Despre cea mai importantă lecție pe care a învățat-o din această meserie: „Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o în această meserie a fost să am așteptări numai de la mine, să ajut atât cât pot și ține de mine, limitele doar noi ni le putem impune.”

Material realizat de Gruia Dragomir