Opera Brașov | „Recitalul de la ora 5” și celebra operetă „Liliacul” de J. Strauss

Pentru această săptămână, Opera Brașov ne-a pregătit „Recitalul de la ora 5” și celebra operetă „Liliacul” de J. Strauss. Care dintre ele îți face cu ochiul? 

Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” organizează miercuri, 11 decembrie 2019, de la ora 17.00, la muzeu, ultimul Recital de la ora 5 de anul acesta.

Evenimentul muzical va fi susținut de artiștii Operei Brașov:
Aurelia Florian – soprană
Corina Klein – soprană 
Simona Manole – soprană
Maria Petcu-Catrina – soprană
Anda Pop – soprană
Cristina Roșu – mezzosoprană
Carmen Topciu – mezzosoprană
Alexandru Aghenie – bariton
Marian Rește – bariton
Nora Vlad – actriță
Lioara Frățilă – pianistă

Recitalul din această săptămână este dedicat colindelor, dar și muzicii de film. Melomanii vor putea audia, printre altele: „Pogorât-a Domnul Sfânt” și „Gazde mari, nu mai dormiți” de T. Brediceanu, „Vin colindătorii”, „Maria Wiegenlied” de M. Reger și cântece internaționale de Crăciun: „Christmas Song”, „Santa Baby”. Iar piese din filme celebre vor întregi atmosfera de sărbătoare de la Recital: „Nașul” sau „The Man I Love”.

Biletele pentru recital se găsesc la Muzeul „Casa Mureșenilor”, înainte de eveniment.

Vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, Opera Brașov deschide șampania de Sărbători cu celebra operetă „Liliacul” de J. Strauss. Compusă de Johann Strauss-fiul şi libretiştii Karl Haffner şi Richard Genee, după vodevilul intitulat „Le Reveillon”, de Henry Melhac şi Ludovic Halevy, opereta „Liliacul”, supranumită „regina operetei vieneze” a fost reprezentată pentru prima dată la Theater an der Wien, în anul 1874.

Acţiunea acestei operete se petrece la Viena, într-o noapte de Revelion. Doctorul Falke pregăteşte o farsă prietenului său Gabriel Eisenstein, intitulată „Răzbunarea liliacului”. În desfăşurarea acesteia, Eisenstein se va îndrăgosti de propria sa soţie, Rosalinda, deghizată într-o misterioasă contesă maghiară, se va împrieteni la balul prinţului Orlovski cu directorul închisorii, unde trebuie să ispăşească o pedeapsă de opt zile, va flirta cu slujnica sa Adela, travestită, la rândul ei, într-o artistă invitată la balul aceluiaşi prinţ tânăr şi bogat. Umorul şi ritmul acestei geniale operete se desfăşoară cu rapiditatea şi cu energia degajată de explozia unei sticle de şampanie desfăcute într-o noapte de Revelion!

Distribuția (13 decembrie):
Cristina Radu – Rosalinda
Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași)  – Eisenstein
Valentina Mărgăraș - Adela
Mihai Irimia – Alfred
Adrian Mărcan – Falke
Gabriela Hazarian – Prințul Orlovsky
Ștefan Schuller – Blind
Alina Ichim – Ida
Dan Popescu – Frank
Lorand Cristian – Frosch
MARCEL ZĂNESCU – Ivan

Distribuția (15 decembrie):
Ana-Maria Donose (Opera Națională Română Iași)  – Rosalinda
Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași)  – Eisenstein
Lăcrămioara Schuller – Adela
Liviu Iftene – Alfred
Adrian Mărcan – Falke
Asineta Răducan – Prințul Orlovsky
Ștefan Schuller – Blind
Alina Ichim – Ida
Dan Popescu – Frank
Cristian Dicu – Frosch
Marcel Zănescu – Ivan

Invitată la Balul Prințului Orlovski este îndrăgita soprană Daniela Vlădescu (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța). Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim, iar regia artistică, versiunea textului, concepţia scenografică, mişcarea scenică și light-design-ul acestui spectacol poartă semnătura lui Alice Barb. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent regie: Nermina Damian. Coregrafia „Dansul șoriceilor”: Dorin Coșeriu. Regie scenă: Marilena Aldea.

Preț bilete:
45 lei – în sală
35 lei – la balcon lateral