5 localuri cu patroni vedete

 

 

 

 

Bucureștiul are destul de multe localuri care au ca proprietari vedete. Când ai bani, e bine să-i investești, iar restaurantele par o afacere sigură și profitabilă. Pentru clienți, faptul că un local are drept patron o vedetă este o garanție în plus a calității, pentru că, atunci când ești cunoscut și imaginea e totul pentru tine, nu-ți permiți scandaluri sau asocieri care nu-ți fac cinste. Iată, așadar, 5 restaurante cu patroni vedete:

 

La Kostas

 

Patron aici este Bogdan Marin aka Bodo, adică solistul și liderul trupei Proconsul. El și-a deschis de ani buni de zile taverna La Kostas, un restaurant cu specific grecesc. Este unul dintre locurile ideale pentru toți pasionații de bucătăria grecească sau care vor să-și retrăiască amintirile din concediile din Grecia.

Adresă: Traian 238. Telefon: 0733.567.827

 

The Grill

 

Totul a pornit de la un vis comun și o prietenie strânsă, de mai mult de 10 ani, între Demi și Dani Oțil. Primul are o experiență gastronomică de peste 20 de ani, iar celălalt a venit cu pasiunea pentru mâncare și know-how-ul în materie de comunicare și publicitate.
Dacă iubești preparatele din carne, e un loc ce merită bifat, dar în zilele de salariu.

Adresă: Aron Cotruș. Telefon: 0764.822.977

 

Lacrimi și Sfinți


Mircea Dinescu este un poet român contemporan foarte cunoscut și printre cei mai înstăriți scriitori din țară. A deținut mai multe publicații de satiră, e fondatorul și proprietarul portului dunărean cultural Cetate și are și un restaurant în Centrul Vechi al Bucureștiului. La Lacrimi și Sfinți vei găsi preparate gătite ca la carte din bucătăria românească, după rețete vechi de 100 de ani, dar un pic reinterpretate.

Adresă: Șepcari 16. Telefon: 0372.773.999

 

St. Patrick

 

Mugur Mihăiescu, cunoscut mai ales pentru rolul pe care l-a avut în Vacanța Mare, acela al polițistului Garcea, are în Centrul Vechi al Bucureștiului unul dintre cele mai renumite irish pub-uri din țară: St. Patrick. Vei găsi aici, pe lângă numeroase tipuri de licori irlandeze, și preparate din bucătăria internațională. Locul este tot timpul plin mai ales de turiști.

Adresă: Smârdan 23-25. Telefon: 0755.110.008

 

Hanul cu Tei

 

În urmă cu mulți ani Ilie Dumitrescu a dat sportul pe afaceri de succes. Restaurantul Hanul cu Tei este doar unul dintre numeroasele din lanțul Embassy pe care acesta îl deține. Un prânz aici se poate transforma într-o ocazie de a-l vedea în realitate pe unul dintre fotbaliștii Generației de Aur, pentru că Dumitrescu ia masa aici destul de des.

Adresă: Hanul cu Tei. Telefon: 0757.751.371

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile si Nopti