Personaje memorabile din universul Star Wars

 

 

 

 

 

Sunt zeci de personaje în Star Wars, principale sau secundare, care generează pasiuni și chiar obsesii în lumea fanilor seriei create de George Lucas. Figurile mitologice ale Star Wars, de la debutul francizei în 1977, sunt fără îndoială cele care au adus pe umerii lor, după atâtea generații, povestea până în acest punct.

Han Solo

 - eroul solitar, cowboy-ul spațial prin excelență inventat de Lucas și jucat multă vreme de Harrison Ford, este prototipul rebelului între Rebelii care luptă împotriva Imperiului Galactic.

Darth Vader

- villain-ul universului Star Wars este el însuși protagonistul uneia din poveștile principale. Felul în care a cedat Anakin Skywalker, cavaler Jedi de legendă, părții întunecate a Forței este o foarte importantă bucată din istoria Star Wars.

Yoda 

- maestrul cavalerilor Jedi, care-și pune mereu la grele încercări discipolii, Yoda – celebru prin felul său de vorbi – a devenit una dintre cele mai celebre figuri cinematografice non-umane din istorie.

Prințesa Leia  

- elementul feminin necesar oricărei povești de asemenea amploare, prințesa Leia și-a câștigat locul meritat în imaginarul Star Wars în primele filme ale seriei, The Empire Strikes Back și Return of the Jedi.

Luke Skywalker

- prototipul eroului tânăr și neexperimentat, plecat în călătoria inițiatică la capătul căreia va deveni adult, Luke Skywalker este, vorba unui critic, în fiecare din noi, spectatorii.

Material realizat de George Mihalcea