PE GUSTUL NOSTRU | Re:Modelier – burgerul hipsteresc (re)loaded

 

 

 

 

 

Dacă tot am scris recent de Burger Van, cu burgerii săi la preț de restaurant pentru hipsterii care nu ratează niciun trend culinar – e OK, am recunoscut că și eu cedez tentației, m-am gândit să revizitez unul din brandurile bucureștene devenite celebre în zona asta pe parcursul ultimilor ani.
Prin 2014, când am ajuns prima dată la Modelierul de pe
Strada Duzilor, nr.12, locul era încă în faza de fidelizare a publicului.
Nu știu cine-s oamenii care dețin business-ul dar mi-a plăcut rețeta lor de a-și forma clientela pe formatul word of mouth. 

Pe mine m-au dus prima dată niște prieteni ai unor prieteni ai unor amici de-ai celor care deschiseseră locul. Ușor, ușor, am devenit eu însumi de-ai casei, în ciuda locului aflat destul de departe de metrou și de zona mea de hoinăreală prin București. Aici am băut prima dată Tatratea, aici am prins gustul burgerilor, aici am ieșit la date-uri, aici mi-am târât prieteni pofticioși și mofturoși care au plecat mulțumiți și sătui. Prețurile nu mi s-au părut exagerate iar băieții și fetele de la bar și de la terasă aveau mereu zâmbetul pe buze. Unul din burgerii mei preferați era/este Lamburgerul cu carne de miel, 22 de lei sau 27 de lei la meniu. Partea mișto e această opțiune de meniu care îți aduce în plus cartofii prăjiți și castraveții murați fără de care farmecul oricărui burger se diminuează consistent.

N-ajunsesem până acum la Re:Modelierul de prin zona Victoriei, strada Gina Patrichi, numărul 3, care vine cu opțiunea make your own burger. Hipstereala maximă este că locul, fiind mult mai mic decât orginalul Modelier de pe Duzilor, nu-i ușor de accesat. Într-o seară de joi am putut face rezervare – căci altfel mi s-a zis că era greu să apuci să mănânci aici- doar între 18.30 și 20.30. Suficient încât să mănânci un burger, mi-am zis, doar vorbim totuși despre fast food. 

Re: Modelier-ul e cozy și primitor, oamenii sunt amabili iar mâncarea e la fel de bună precum o țineam eu minte. De apreciat și opțiunea de all day breakfast. Dar prețurile sunt și ele pe măsura unei locații din proximitatea Pieței Victoriei. Un Re:Calatunya, cea mai picantă opțiune din meniu, e 27 de lei, iar meniul care include și cartofi prăjiți ajunge la 35. Spre deosebire de Modelier, Re:Modelierul nu include în meniu și castraveții murați, and that is bummer. Re:Krusty, în dulcele stil clasic de burger de vită, e 29 de lei, iar varianta de meniu e 37. Cum ziceam, chirie mai mare, prețuri în consecință. Așa că eu rămân fidel Modelierului de pe strada Duzilor.
Spor la burgeri!

Material semnat de George Mihalcea