Trend: Ce se bea la Brașov?

În ceea ce privește preferințele brașovenilor, putem aminti băuturile în amestec, spirtzers și cele highball. Am încercat să aflăm ce anume își comandă cel mai des oamenii, atunci când ies în oraș.

 

Image result for cuba libre

  1. Cuba Libre

Cuba libre se prepara într-un pahar sondă plin cu gheață cuburi, adăugându-se 50 ml rom cubanez, 7.5 ml de suc proaspăt de lime și Cola. Pentru decor se poate folosi lime.

 Image result for gin tonic iberico style

  1. Gin Tonic (Iberico style)

Într-un pahar pahar mare de vin roșu plin cu gheață cuburi se adaugă 50 ml Gin (London Dry sau New Western Dry), 7.5 m de suc proaspăt de lime și apă tonică, pentru decor folosindu-se ierburi, mirodenii, citrice sau fructe.

 Image result for aperol spritz

  1. Aperol Spritz

Metoda utilizată este cea build, respectiv direct în paharul oaspetelui. Se adaugă părți egale de Aperol și Prosecco, bine răcit, puțin top de apă minerală și jumătate de felie de portocală, într-un pahar de vin alb, plin cu gheață cuburi.

 

Image result for hugo cocktail

  1. Hugo

Se vor adăuga 40 ml lichior de soc, 10 ml de suc proaspăt de lime, busuioc proaspăt, prosecco, iar pentru decor se va folosi mentă și o coajă de lămâie. Această băutură se va face prin metoda build, direct în paharul de vin roșu, plin cu gheață cuburi.

 Image result for bere artizanala brasov

  1. Bere artizanală

Se pare că oamenii doresc să guste o bere bună, care poate avea anumite beneficii pentru organismul uman, datorită ingredientelor naturale din care este obținută.