5 aplicații pentru o viață mai sănătoasă

 

 

 

 

Probabil că mulți dintre voi nu se gândesc la telefon atunci când vor să-și transforme stilul de viață într-unul mai sănătos, ci la diete, sport, masaj și mai puțină tehnologie.
Însă, fie că vrem să recunoaștem sau nu, viețile noastre nu mai pot fi concepute fără tehnologie, așa că poate e mai bine să încercăm să nu o mai respingem, ci să o punem în folosul nostru. De exemplu, există o mulțime de aplicații care te pot ajuta să trăiești mai sănătos. Iată 5 dintre ele:  

 

Headspace 

Sănătatea nu se rezumă doar la dietă sau sport. Cercetătorii au arătat că meditația contribuie mult la reducerea stresului și te poate face să te simți mai fericit. Aplicația Headspace îți oferă o varietate mare de sesiuni de meditații ghidate și specializate, inclusiv pentru un somn mai bun, reducerea anxietății sau depresiilor ușoare. 

 

Strava 

Strava a fost una dintre primele aplicații de monitorizare pentru alergat, iar acum poți să-ți monitorizezi și plimbările, cursele pe bicicletă, plimbările pe role, cu caiacul, cu placa etc. Este extrem de folositoare pentru că reprezintă o motivație în plus pentru a face mișcare. Îți trimite notificări atunci când a trecut prea mult timp între două alergări și te medaliază atunci când îți depășești recordurile. În plus, e și o rețea de socializare pentru toți cei pasionați de mișcare.

 

Sleep Cycle 

Somnul este extrem de important pentru organism. Fără somn suficient, corpul tău nu va avea timp să repare vasele de sânge, să echilibreze nivelurile de hormoni, să refacă țesuturi etc. Aplicația Sleep Cycle îți monitorizează nu doar durata somnului, dar și calitatea și bătăile inimii, și are programe personalizate pentru a-ți îmbunătăți somnul și pentru a nu te mai simți obosit pe durata zilei.  

 

Fooducate

Am ajuns și la dietă. Aplicația Fooducate te va ajuta să mănânci mai echilibrat și mai sănătos. Așa cum spune și numele, aplicația are misiunea de a-și educa utilizatorii în legătură cu ce să cumpere din magazine: o iei pe telefon și scanezi codul de bare de la produsele pe care vrei să le cumperi (are o bază de date de peste 250.000 produse) și îți va oferi argumente pro și contra pentru a face cea mai sănătoasă alegere. 

 

8Fit

N-ai timp de sală? Te ajută aplicația 8Fit, care-ți compune programe personalizate de exerciții fizice simple, dar de mare intensitate și meniuri care să se potrivească cu stilul tău de viață. Practic, este un fel de antrenor personal pe care-l ai tot timpul cu tine, pe telefon.  

poza header. lorenablogspot

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți