Unde faci mișcare pe gheață în București - 5 patinoare din oraș

 

 

 

Dacă vrei să trăiești sănătos și să practici sporturi de iarnă, dar ți-e frică că o să stai mai mult în trafic, pe Valea Prahovei, decât pe pârtie, atunci poate ar fi mai bine să te orientezi spre un patinoar din București.
E mai ieftin, e mai safe și nici nu pierzi (atât de mult) timp în trafic. Odată cu venirea iernii, apar în oraș destul de multe patinoare, așa că ai de unde alege. Iată 5 astfel de opțiuni, cu program și prețuri.

 

Cotroceni on Ice

 

Este unul dintre cele mai cunoscute patinoare din București și are program tot anul, așa că poți practica aici un sport de iarnă chiar și vara. Se află în mall-ul AFI Cotroceni și este destul de mare ca să fie ok chiar și atunci când e aglomerat. Programul zilnic este aranjat pe intervale de 90 de minute cu pauze de 30 de minute între, pentru curățarea suprafeței de patinaj. Un plus față de alte patinoare este că aici există și instructori. Se deschide la 10:00 și se închide la 22:30 în weekend, iar prețurile variază între 20 și 38 de lei pe 90 de minute. Pentru mai multe detalii poți intra pe site-ul patinoarului.

 

Patinoarul Cișmigiu

Patinoarul din Cișmigiu este cel mai mare patinoar în aer liber din București, cu o suprafață de 3000 de metri pătrați și o capacitatea de 1000 de persoane. Funcționează în ciuda încălzirii globale, așa că e deschis până la finalul lunii februarie, chiar dacă temperaturile sunt unele de primăvară. De luni până joi, programul este între orele 10:00 – 21:00, iar tariful e de 15 lei pe un interval. Vineri și sâmbătă e deschis până la miez de noapte și costă 20 de lei un interval. Duminica se păstrează prețul pe un interval, dar se închide mai devreme, la 21:00.

 

Patinoarul Veranda Mall

 


Mall-ul Veranda a deschis și în sezonul 2019-2020 patinoarul în aer liber de 650 de metri pătrați și, cu un singur bilet, poți să stai toată ziua pe patine (cu condiția să nu părăsești locul). Prețurile sunt de 15 lei în zilele luni-joi și 20 de lei vineri - duminică. Închirierea unei perechi de patine costă în jur de 15 lei. 

 

Promenada pe Patine


Patinoarul mall-ului Promenada este unul cu adevărat special, pentru că este în aer liber, dar și la înălțime. Este singurul patinoar din București aflat pe un acoperiș. În plus, există și bar-ul patinoarului, de la care îți poți lua vin fiert sau ciocolată caldă sau altele. Este deschis între orele 10:00 și 22:00 și cu un singur bilet (20 de lei) poți sta toată ziua.

 

Patinoarul Park Lake


Patinoarul de la Park Lake este și el deschis în acest sezon, cu vedere la parc, dar mai mult pentru cei mici, având o suprafață modestă. Programul zilnic este 10:00 – 13:00   /   14:00 – 17:00   /   18:00 – 22:00. Prețurile unui bilet variază între 15-20 de lei și, o dată ce ai plătit, poți să stai aici toată ziua.

Material realizat de Gruia Dragomir, redactor Zile și Nopți