4 zile pe ritmuri de rock în capitala regiunii Toscana

Înainte de a vă convinge să faceți o vizită la Florența, la începutul lunii iunie, pentru a lua parte la unul dintre cele mai promițătoare festivaluri de muzică rock din Europa, vă prezentăm câteva motive pentru care Florența merită vizitată în orice parte a anului.


Aflat chiar în inima Toscanei,  orașul Florența face parte din topul celor mai frumoase orașe din lume, centrul acestuia fiind declarat Patrimoniu Mondial Unesco în 1982. Cu un puternic iz romantic și construcții artistice la tot pasul, Florența este locul pe care Leonardo Da Vinci l-a anumit ,,acasă’’. Multe poți vedea și admira aici, dar ce nu trebuie să ratezi vei afla de la noi.


Ce vizităm?


Piazzale Michelangelo este locul perfect de unde te poți bucura de o panoramă completă a Florenței, poți vedea statuia lui David și o multitudine de copii după unele dintre cele mai celebre sculpturi.


Traversează Ponte Vecchio și admiră grațioasele arcuri ale unuia dintre cele mai faimoase poduri medievale din Europa. Tot aici poți face și o sesiune de shopping în cele mai de lux magazine.


Vizitează Catedrala Santa Marie del Fiore, a doua biserică ca mărime din Italia, cunoscută în intreaga lume pentru arhitectura impresionantă și domul său distinctiv.


Pentru ca vizita în Florența să fie cât mai animată, treci și pe la Piazza dela Signoria, un loc în care poți savura din toate câte puțin, de la muzee, statui, monumente, magazine de lux, până la cafenele, restaurante sau specificele gelaterii.


În Florența găsești artă la tot pasul, obiective turistice care merită vizitate din plin, deci cel mai bine ar fi să iei străduțele la pas, să explorezi orașul și să te bucuri de frumusețea fiecărui colțișor. Dar, după atâta plimbare sigur ai face un popas pentru a mânca ceva bun, așa că dacă îți ies în cale următoarele trei localuri, nu ezita să le treci pragul.


Unde mâncăm?


Mangiapepe este un restaurant cu specific italian și mediteranean, unde platourile de antipasti și sandwich-uile delicioase te vor face să revii, cu siguranță.


Degusteria Italiana agli Uffizi, un restaurant cu specific mediteranean te așteaptă cu preparate pe bază de brânză și trufe, acompaniate de un pahar de vin bun, perfecte pentru cele mai fine gusturi.


Pentru că nu ai cum să mergi în Italia și sa nu mănânci o pizza, ultima noastră recomandare este pizzeria Gustarium, locul perfect în care poți găsi o pizza autentică, ca la mama ei acasă.


Cum ne distrăm?


De joi până duminică, respectiv din 11 iunie până pe 14 iunie ne distrăm pe ritmuri pe rock la unul dintre cele mai tari festivaluri din Europa, Firenze Rocks. Cea de-a patra ediție a festivalului vine cu nume mari, precum Vasco Rossi, Green Day, Guns N’ Roses și Red Hot Chili Peppers. Haide să îți asculți artiștii preferați în Florența, pe Arena Visarno. Un abonament pentru patru zile de festival se poate achiziționa la prețul de 271,40 euro. Biletele pentru festival se pot achiziționa și pe zile, prețul unui bilet fiind între 64,40 euro și 80,50 euro, în funcție de ziua pe care o alegi.


Un buget aproximativ:


Biletul de avion dus-întors (10-15 iunie 2020) pentru un pasager se poate achiziționa la prețul de 174 euro. ( sursa: momondo.ro)


Pentru 5 nopți de cazare hostel David Inn, prețul pentru o persoană este de 160 euro, iar dacă preferați intimitatea, o cazare într-o cameră de hotel la Hotelul Cestelli din centrul Florenței vă costă nici mai mult, nici mai puțin de 274 de euro. (sursa: booking.com)


Banii pentru mâncare, tipul de bilet pe care îl cumpărați pentru festival și celelalte distracții depind de bugetul fiecăruia.