5 cafenele în care trebuie să mergi în 2020

 

 

 

 

E început de 2020, așa că poate pentru acest an ți-ai propus să descoperi mai multe locuri noi, dar și cu cafea bună.
De aceea am făcut următoarea listă, cu 5 locuri în care e foarte posibil să nu fi apucat să mergi în 2019.

 

Trofic 2

Trofic a deschis de puțin timp cea de-a doua locație, la o aruncătură de băț de stația de metrou Timpuri Noi. Este vorba tot de un local micuț, cu o atmosferă intimă și luminoasă. Pentru cei care sunt atenți la calitatea ingredientelor pe care le consumă, Trofic este locul ideal pentru un mic dejun, pentru că deviza lor este: „naturally evolved food”. De asemenea, cafeaua de aici este una dintre cele mai bune din București, pentru că este asigurată de Origo.

Adresă: Bd. Mircea Vodă 52. Telefon: 0751.276.600

 

La Vita e Velo

Pentru cei care iubesc bicicletele, La Vita e Velo este locul ideal pentru a lua micul dejun și o cafea excelentă, pentru că aici este singurul loc din oraș în care vor putea face acest lucru fiind înconjurați de biciclete Brompton, Pashley, Brooks și Electra. În plus, atmosfera este una cozy și intimă.

Adresă: Strada Emanoil Porumbaru 72. Telefon: 0757.114.444

 

Das Bob

Das Bob este cafeneaua Institutului Goethe, așa că zgomotul de fundal de aici va fi unul dominat de limba germană. În afară de faptul că vei găsi aici cafea proaspăt prăjită și preparată de o trupă de experți care a adunat premii în toată lumea, este foarte posibil să dai și peste evenimente culturale organizate de Institutul German: party-uri, vernisaje, expoziții, lansări de carte etc.

Adresă: Calea Dorobanți 32. Telefon: 0757.972.629

 

Forma

La cafeneaua Forma, cafeaua bună se îmbină perfect cu arta. Este un loc care te va impresiona de la prima privire și care îți va aduce multe like-uri pe Instagram. Și aici vei găsi expuse lucrările unor artiști vizuali. E neapărat de mers dacă ești pasionat de artă, dar și dacă doar îți place să-ți bei cafeaua într-un loc plăcut și care încântă ochiul.  

Adresă: Strada Ion Ghica 4. Telefon: 0733.136.163

 

Sonder

Sonder este o cafenea cu design scandinav, cu decoruri simple, dar care mizează foarte mult pe acel hygge pentru care nordicii sunt invidiați. Cafeaua de aici provine de la La Cabra, celebra prăjitorie daneză din orașul Aarhus. În plus, în afară de cafea bună și hygge, vei mai găsi aici și sandvișurile Smørrebrød, tot de origine daneză, dar și alte bunătăți pentru care chiar merită să faci o plimbare până aici.

Adresă: Vasile Alecsandri 3. Telefon: 0771.581.083

Material realizat de Gruia Dragomir