SUNETELE ORAŞULUI | Concertele săptămânii 10-16 ianuarie

 

 

 

 

 

Pentru amatorii de muzică live, propunerile noastre pentru aceste zile şi nopţi sunt:

SPEAK FLOYD
Quantic (sâmbătă 11 ianuarie, 20:00)

 

În 2010 un grup de muzicieni transilvăneni a pus bazele acestui proiect-tribut prin care nu doar încearcă să reproducă cât mai fidel muzica Pink Floyd ci să susţină veritabile concerte-concept în care să cânte albumele de referinţă ale legendarei trupe exact la modul în care există în original. Fiindcă pe 30 noiembrie s-au împlinit 40 de ani de la lansarea The Wall, Speak Floyd au pregătit un spectacol aniversar dedicat interpretării în întregime a dublului album.

 

ANA DUBYK TRIO
Green Hours (duminică 12 ianuarie, 20:00)

 

Formula Ana Dubyk (voce)–Toma Dimitriu (pian)–Mike Alex (contrabas) propune proiectul Halcyon, ce reuneşte o sumă de compoziţii şi aranjamente ale Anei, absolventa UNMB care a studiat Jazz-ul cu Mircea Tiberian şi Nadia Trohin înainte de a-şi da masteratul la Prins Claus Conservatoire. Piesa ei, Silence in Petrila, a fost nominalizată la Premiile Gopo împreună cu OST-ul documentarului Planeta Petrila (r: Andrei Dăscălescu), compus de Mr. Jurjak, în 2018.

 

FiRMA
Expirat Club (luni 13 ianuarie, 20:00)

După un final de an acustic, trupa de Rock Alternativ FiRMA deschide... electric şi electrizant sezonul de concerte la Expirat Halele Carol cu Restart 2020, eveniment ce anunţă prin noile piese, colaboratori şi muzicienii invitaţi lansarea iminentă a albumului Deşteptarea Primăverii, aşteptat mai ales de către cei care au asistat la inspirata punere în scenă a poemului teatral Rock cu acelaşi titlu de la Teatrul Mic, în regia lui Vlad Cristache.

 

BYRON
Expirat Club (miercuri 15 ianuarie, 21:00)

 

Ne amintim că trupa de Rock ‘altfel’ al lui Dan Byron şi-a lansat noul album de studio Nouă, în care este vorba despre noi şi ne este dedicat... nouă, în cadrul concertului memorabil susţinut la Arenele Romane în noiembrie anul trecut dar de atunci a trecut suficient de mult timp încât să ne dorim să reascultăm live piese de pe cele 6 albume ale lor ca Anima, Masă pentru doi, Continuum (eventual cu Lucia), Consumatori de vise sau Cântec de leagăn.

 

CARGO
Hard Rock Cafe (joi 16 ianuarie, 21:30)

 

Anul acesta, longeviva trupă de Hard Rock din Timişoara aniversează 35 de ani de existenţă! Cargo urcă pe scenă la Hard Rock Cafe în formula Adi Bărar (chitară), Adrian Igrişan (voce), Alin Achim (bass), Ionuţ Cârjă (clape) şi Tavi Pilan (tobe), iar din setlist-ul cântării (probabil) nu vor lipsi Nu mă lăsa să-mi fie dor, Ziua Vrăjitoarelor, Batacanda, Ca o stea, Anarhia şi, evident, Dacă ploaia s-ar opri. Era să uităm... şi Bagă-ţi minţile în cap!