#bucharestoffline | Mega Image, Crângași : Luni, ora 7.20

 

 

 

 

Ce vede bucureșteanul cel puțin o dată pe zi, fie că e zi de lucru sau fie că e weekend ? Un Mega Image, firește.
Pentru mulți e locul din care își iau micul dejun în drum spre muncă dimineața și oprirea inevitabilă pe drumul de seară spre casă. În Mega Image, dacă ești suficient de atent, poți vedea și auzi oameni certându-se din nimic, flirtând la coadă la casă, povestindu-și spaimele și visele, plănuindu-și vacanțele și lăudându-și copii, bârfindu-și colegii și șefii. Mega Image-ul e o lume.

În dimineața asta m-am trezit greu și intru repede la Mega să-mi iau ceva de mâncat din mers. Încă amețit de somn trec printre rafturi pe lângă doi băieți îmbrăcați corporate, ca scoși din cutie, opriți la raftul cu produse pentru copii.

Unul dintre ei, mai scund și împovărat de un rucsac imens, tocmai îi spune celuilalt:

  • Băi, ai pastă de dinți pentru copii, gel de duș de copii, șampon de copii, acum îți iei mâncare pentru copii?!

Celălalt, înalt și ochelarist, răspunde zâmbind :

  • Cred că, dacă nenorociții ăștia, marile companii care ne otrăvesc zilnic, nu dau doi bani pe ce produse fac pentru adulți, în schimb, sunt mai atenți la alea pentru copii. Vezi că sunt mai scumpe produsele pentru copii? Asta pentru că pun mai puține căcaturi nocive în ele.

Îi las. Trec mai departe. Cu ochii cârpiți dibuiesc o supă de legume și merg cuminte la casă. În față, bunica și nepotul. Ăla mic se uită pe o cutie cu brânză topită și îi zice bunică-sii:

  • Uite, are de toate, ciuperci, șuncă …
    Încerc să fac pe deșteptu':
  • Are de toate, doar brânză nu prea are! Puștiul se uită urât la mine, bunică-sa râde.
    Fata de la casă îmi întinde bonul și-mi șoptește cât să n-o audă colegele:
  • Credeți că-n supa d-voastră de legume e vreo legumă? Etc.

#bucharestoffline cu George Mihalcea, un bucureştean devenit dintr-un ploieştean, jurnalist de radio de 17 ani, cu 15 ani de Radio Guerrilla, convertit recent la Smart Radio, jurnalist de film la cinemap.ro, autor de proză scurtă la editura Trei, care iubeşte Bucureştiul - vorba lui Caragiale - cum iubeşte sclavul lumina şi orbul libertatea.