VIAŢA ORAŞULUI: Evenimentele săptămânii 17-23 ianuarie

 

 

 

 

 

FILM: 

Oscar Weekend @ Cinema Elvire Popesco

Între 17 şi 19 ianuarie, cinematograful Elvire Popesco găzduieşte proiecţiile - câte două pe seară - a şase dintre cele 10 filme intrate în atenţia Academiei Americane pentru nominalizările la Oscar, la categoria ‘Cel mai bun film străin’. Cele trei producţii absolut remarcabile rămase în cursă, Parasite/Parazit (r: Bong Joon Ho), Dolor y gloria/Durere şi glorie (r: Pedro Almodóvar) şi Les misérables/Mizerabilii (r: Ladj Ly), au putut fi văzute de anul trecut în festivaluri (TIFF, Les Films de Cannes, etc) şi vor mai putea fi cu siguranţă văzute, toate beneficiind de distribuţie în cinematografe (Mizerabilii va avea premiera pe 24 ianuarie), însă acum pot fi re-evaluate în contextul competiţiei pentru râvnita statuetă.
Cel puţin la fel de interesante sunt
însă şi celelalte trei titluri, mai ales din perspectiva riscului de a nu mai fi accesibile cinefililor ulterior acestui eveniment tematic. Drama despre statutul actual al femeii în Africa de Vest, Atlantique/Atlantics, propunerea Senegalului la Oscar, reprezintă debutul regizoral în lungmetraj a cineastei franceze de culoare Mati Diop iar filmul a câştigat anul trecut Marele Premiu al Juriului la Cannes.
Those Who Remained, vine din Ungaria şi reprezintă un studiu liric a vindecării traumelor generate de WWII în rândul supravieţuitorilor Holocaustului iar Beanpole, propunerea Rusiei, este construită şi ea în jurul efectelor psihologice al Celui De-al Doilea Război Mondial, plasând quest-ul existenţial al celor două tinere în Leningradul anului 1945.
Un weekend pentru un Oscar, o experienţă care merit
ă a fi avută în vedere chiar dacă anticipăm ce îi rezervă viitorul... Parazitului.Bilete: 15 lei/film.

 

TEATRU: 

“Barbă Albastră” (regia: Alexandu Hausvater)

 

Pe 19 ianuarie de la ora 19:30, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor, va avea loc premiera noului spectacol produs de Teatrul Stela Popescu, Barbă Albastră, o dramatizare a romanului omonim al scriitorului elveţian Max Frisch semnată, ca şi regia, de către Alexandru Hausvater. Barbă Albastră/Blaubart îl are ca personaj principal pe Felix Schaad, un doctor măcinat de amintiri, vise şi remuşcări dupa ce şi-a ucis soţia... a şasea, el fiind căsătorit de 7 ori... Într-o montare în care Alexandru Hausvater înglobează pantomimă, dans şi videoproiecţii, povestea veşnic îndrăgostitului Schaad (Marius Stănescu) se desfăşoară în paralel, în planul imaginaţiei, cu legenda cavalerului Barbă Albastră. Din distribuţie mai fac parte Adrian Ciobanu, Ada Navrot, Crina Matei, alături de alţi actori ai Teatrului Stela Popescu. Coregrafia îi aparţine lui Florin Fieroiu, scenografia Adinei Mastalier, video design-ul lui Constantin Şimon şi coloana sonoră lui Tibor Cari. Bilete: 53 de lei. 

 

CONCERT: 

“Phoenix Classics” – 12 ani de Hard Rock Cafe

Reţeaua de restaurante tematice fondată în 1971, devenită legendară prin decorul său de memorabilia R’n’R, Hard Rock Cafe scrie în România de 12 ani prin echipa sa o poveste despre muzică, distracţie şi prietenie. Se mândreşte cu cele mai reuşite concerte, ce îi situează în topul locurilor în care se cântă live în Bucureşti, ba chiar şi în cadrul reţelei globale fiindcă nu sunt foarte multe HRC-uri în lume care să ofere experienţe live memorabile.
Bucureştiul a plecat la drum cu un show inaugural ce i-a avut ca protagonişti pe băieţii de la Holograf, apoi a continuat în forţă de-a lungul anilor cu nume grele ale showbiz-ului intern şi internaţional printre care s-au numărat Naz
areth, Lita Ford, Uriah Heep, The Rasmus, John Hammond, New Model Army, T-Rex, Joan Osborne, Snowy White, Coco Montoya, Iron Butterfly, Vama, Iris, Delia, Zdob şi Zdub, Smiley, Pasărea Rock sau Carla’s Dreams. În aceste condiţii, opţiunea de a aniversa cei 12 ani de existenţă în seara de 22 ianuarie, de la ora 21:30, pe muzica legendarului grup român Phoenix, subliniază încă o dată respectul pe care gardienii brand-ului Hard Rock Cafe îl poartă publicului său fidel.

Bilete: 70 de lei.

 

CONCERT: 

Tarja Turunen |“360° in Bucharest”

Tarja Turunen, soprana lirică, compozitoarea şi pianista finlandeză devenită celebră cu Nightwish revine în Bucureşti cu o premieră mondială, spectacolul “360° in Bucharest. The Best of Tarja”, care se va desfăşura pe 23 ianuarie, de la ora 20:00, la Circul Metropolitan. După cum sugerează şi multiplele ipostaze din vizualul promo, precum şi structura circulară a arenei de concert, promisiunea unei viziuni 360 de grade concretizate prin proiecţii special concepute şi o experienţă muzicală memorabilă în care artista va performa toate piesele care au făcut-o celebră, va fi îndeplinită. Mai ales că totul va fi filmat pentru un DVD, iar Tarja va fi acompaniată live de nu mai puţin de 16 muzicieni. Nu insist mai mult cu alte argumente întrucât concertul este anunţat ca fiind sold-out însă poate aveţi şansa unei renunţări fortuite.

Poza header: storia blog

Recomandări de IOAN BIG, publisher Zile și Nopți