Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 16/01/2020
Artă & Cultură Film

3 to do cu Horia Ghibuțiu | 17-19 ianuarie

Horia Ghibuțiu De Horia Ghibuțiu
Comentarii 3 to do cu Horia Ghibuțiu | 17-19 ianuarie Share 3 to do cu Horia Ghibuțiu | 17-19 ianuarie


 

Iată care sunt recomandările noastre:

Vineri, 17 ianuarie, ora 19.00

„Omul cel bun din Seciuan”, la Bulandra

Am scris de câte ori am putut despre Andrei Șerban și despre modul în care mi-a schimbat orice idee despre teatru – și aveam câteva din familie – despre regie, despre meserie. Cu toate acestea, încă mai tresar, cu emoție autentică și genuină, când văd că sunt programate spectacole ca „Omul cel bun din Seciuan” de la Bulandra. Am nestrămutata convingere că dacă trăim un timp împrumutat – una dintre sintagmele memorabile ale regizorului –, măcar să ne bucurăm de ce e mai bun. Piesele lui Șerban sunt tot ce poate fi mai bun în teatrul românesc de ieri, de azi și de mâine.

 

Sâmbătă, 18 ianuarie, 17.30 

Parasite, la Cinema Elvire Popesco

3 to do cu Horia Ghibuțiu | 17-19 ianuarie

„Oscar Weekend” ne aduce șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, ce va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema  Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania. Filmul coreean „Parazit” (Palme d’Or 2019, nominalizare la Oscar Și Globurile de Aur) nu mai are nevoie de nicio recomandare.

 

Duminică, 19 ianuarie, ora 19.30

„Barbă albastră”, la Teatrul Stela Popescu

3 to do cu Horia Ghibuțiu | 17-19 ianuarie

Abia aștept să mă duc la premiera piesei „Barbă albastră” (regia și dramatizarea – Alexander Hausvater, după romanul omonim al lui Max Frisch), la Teatrul Stela Popescu – Sala mică a Palatului Național al Copiilor. Zice fascinantul regizor: „Dr. Schaad e un om de succes binecunoscut ca doctor și admirat pentru acțiunile sale filantropice, generozitatea și cultura sa. Dr. Schaad e pasionat de jocul de biliard, dar preferă să joace singur, fără partener, bazându-se mai curând pe întâmplare decât pe un joc planificat. Căsătorit de șapte ori, e acuzat de moartea celei de-a șaptea soții, Rozalinde. Într-o noapte ploioasă, Dr. Schaad intră într-un bar de biliard ca să se joace cu bilele colorate, dar mai ales cu instanțe și circumstanțe ale relației lui cu Rozalinde. Bilele sunt eliminate una după alta, exact ca mărturiile și evidența vinovăției. Romanul lui Max Frisch m-a atras dintotdeauna pentru căutarea identității și a conștiinței la sfârșitul secolului 20. Într-o societate mecanizată plină de automatisme, omul devine un simplu obiect pasiv în mâinile unei autorități invizibile care decide, nu numai asupra vinovăției, dar și asupra capacității de a iubi. În căutarea succesului, confortului, faimei, puterii, omul modern își pierde capacitatea firească de a iubi și de a-și exprima lumea lui”.

Recomandările sunt făcute de Horia Ghibuțiu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută