Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/01/2020
Evenimente

Acum poți să plantezi pomi căutând chestii pe net

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Acum poți să plantezi pomi căutând chestii pe net Share Acum poți să plantezi pomi căutând chestii pe net


Dacă știrile din ultima vreme legate de incendiile din Australia te-au îngrozit și te simți neputincioasă sau neputincios în fața încălzirii globale, motorul de căutare Ecosia plantează pomi nativi subtropicali în zona Golfului Byron cu ajutorul tuturor căutărilor din data de 23 ianuarie.

Ecosia este un motor de căutare care plantează zi de zi copaci cu ajutorul traficului online. Cu cât mai multe căutări efectuezi, cu atât mai mulți copaci plantezi (în medie e nevoie de 45 de căutări ca să finanțezi o plantă). În medie un search generează în jur de 0.005 €. Costă aproximativ 0.25 € ca un copac să fie plantat. Acești copaci vor elimina 50 kg de CO2 în 15 ani de viață. Dacă Ecosia ar ajunge la popularitatea Google, se absorb 15% din emisiile globale de CO2, asta înseamnă că se absoarbe poluarea generată de vehiculele auto din întreaga lume. Ok, boomer, utopic, dar trebuie să începem de undeva.

E îmbucurător că există companii care sunt conștiente de impactul lor asupra mediului și e încurajator faptul că se iau măsuri pentru remedierea pagubelor produse de om. În cazul Australiei, este estimat că un million de animale au murit (unele au trecut pe lista speciilor pe cale de dispariție), 2300 de case au fost distruse și 27 de oameni și-au pierdut viața în incendiile care au durat săptămâni și au distrus mai mult cu 50% decât incendiile de anul trecut din Pădurea Amazoniană.

Sunt multe moduri în care poți ajuta regenerarea florei și faunei din Australia, și unul din cele mai simple este un click pe Ecosia.

 

Denisa Velicu, redactor Zile și Nopți

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută